atlétika

2020.01.30. 18:49

Kétszáznál is többen versenyeztek

Tolnai Népújság

Fotó: Beküldött kép

A betegség miatti lemondások ellenére is huszonhat csapat, illetve kétszáznyolc gyermek gyűlt össze a Bonyhádi Atlétikai Centrumban, a Sport XXI program Dél-Dunántúl régió teremversenyének első fordulóján. Két korosztályban 13-13 csapat versenyzett, a régió kilenc szakosztálya indította csapatait, számolt be az eseményről lapunknak Scherer Tamás, a program régiós koordinátora.

Csupa-csupa látványos és izgalmas versenyszám követte egymást: a medicinhajítás előre, a helyből távol csapat, a sprintváltó, szemből magasugrás, és hosszú gátváltó a régió egyetlen fedett körpályáján. A nyolcfős csapatok minden tagjának végig kellett csinálni minden versenyszámot. A szemből magasugrás és a hosszú gátváltó, ahol mindenki egy akadályokkal nehezített kört teljesített, igazi versenyhangulatban zajlott. A szülők és csapatok lelkes biztatása közepette remek verseny kerekedett az atlétika minden örömével és kihívásával megspékelve.

Az U11-es korosztály érmes csapatai Fotó: Beküldött kép

Az U11-es korosztályban a DOVASE narancssárga csapata győzött, mindössze egy ponttal megelőzve a Szekszárdi Sportközpont „Garay” csapatát, és nyolccal az AC Bonyhád 9-10 évesei előtt. Megyei csapatként a szekszárdi „piros” csapat a hatodik, a „sárga” gárdája a nyolcadik lett, közéjük ékelődött be a dombóváriak „zöld” együttese. A megyeszékhely „kék-sárga” csapata tizenharmadik lett.

Az U13-as korosztályban a Szekszárdi Sportközpont „kék” csapata lett az első, megelőzve a PSN Zrt. „A” csapatát és az AC Bonyhádot. A DOVASE „sötétkék” negyedik, a „piros” hatodik helyen zárt, a Szekszárd „fiúk” kilencedik, a „zöld” 12. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!