kosárlabda

2020.01.20. 19:47

Megtört a jég, újra nyert a bonyhádi kosárcsapat

Hat vereség után nyert ismét a Knipl Kft. Bonyhádi KSE férficsapata az NB I/B Zöld csoportjában: Morgen Frigyes gárdája 72–71-re legyőzte a KTE-Duna Aszfalt második csapatát.

Berg Sándor

Fotó: Máté Réka

Legutóbb több mint két hónapja, november 13-án örülhetett győzelemnek a Bonyhád, akkor szintén hazai pályán a Békés együttesét győzte le 87–80-ra a gárda. Akkor pontok tekintetében Papp Péter, lepattanók és gólpasszok terén Pupp Bence húzta a völgységiek szekerét, a Kecskemét ellen viszont egyikőjük sem lehetett ott a parketten, előbbi végleg befejezte pályafutását, utóbbi pedig sérülés miatt nem állt Morgen Frigyes rendelkezésére.

Ott volt viszont Somogyfoki Szabolcs, akinek hárompontosával az első negyed utolsó percében először szerezte meg a vezetést a BKSE (13–12). A korábbi, elveszített mérkőzésekkel ellentétben ezúttal üldözöttből üldözővé vált a Bonyhád, amely a záró felvonásig mindössze még egyszer tudott vezetni (14. perc: 23–22). Addig is csak pár pont volt a két csapat közti különbség, egy 12–2-es sorozattal azonban a legnagyobb különbségre duzzasztotta előnyét a KTE.

Szerencsére nemcsak az eddigi helyzet képe, de az utolsó negyed forgatókönyve is eltért a korábbiaktól. Az utolsó tíz percben előbb egy 10–0-s szériával átvették a vezetést a bonyhádiak (61–60), majd mikor Chester Lewis triplájával néhány másodperccel a vége előtt ismét a vendégeknél volt az előny, időkérés után Gébert Attila asszisztjából Baki Sándor megszerezte a BKSE szezonbeli ötödik sikerét, megszakítva hatmeccses vereségsorozatát.

„Ez a szív diadala volt – fogalmazott Morgen Frigyes. – Pupp Bence kiválásával elveszítettük az egy szem irányítónkat, de egy-két mezőnyjátékossal sikerült ezt áthidalnunk. A siker kulcsa az volt, hogy jól járattuk a labdát támadásban, védekezésben agresszívabbak voltunk, a végjátékban pedig fegyelmezettek tudtunk maradni. Nagyon akartuk ezt a győzelmet, boldogok voltunk, de ez csak egy lépés a cél elérése érdekében, fókuszálunk a következő találkozóra. Eleget hibáztunk az ősz folyamán, van mit kijavítanunk.”

A 13. helyen álló BKSE-re kulcsfontosságú mérkőzések várnak: vasárnap a két pozícióval előrébb álló DEAC U23-as csapatához látogatnak Tömösváry Mátéék, majd az Eger (15.), a Tiszaújváros (12.) és a Győr (8.) elleni szintén idegenbeli találkozók következnek.

NB I/B, Zöld csoport, 18. forduló

Knipl Kft. Bonyhádi KSE–KTE-Duna Aszfalt II 72–71 (13–15, 17–18, 17–23, 25–15). Bonyhád, v.: Tóth K., Szalai Zs., Csák M.

Bonyhád: Maskaljevic 4, GÉBERT 10/6, BAKI S. 15/3, Somogyfoki Sz. 7/3, DOROGI 11/3. Csere: TÖMÖSVÁRY 16/3, Pajor 4/3, Jakab M. 2, Csobán 3/3. Vezetőedző: Morgen Frigyes.

Kecskemét II: Plézer 10/6, Molnár D. 14/3, LEWIS 21/3, KUCSERA 14/3, FÜLÖP B. 7. Csere: Orgona 1, Cserkó 4, Varga B., Nagy J. Vezetőedző: Váradi Kornél.

Borítóképünkön: Somogyfoki Szabolcs küzd a kecskemétiekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!