labdarúgás

2020.01.17. 09:33

Oroszlecke vár ma a Paksra Belekben

Végéhez közeledik a Paksi FC törökországi edzőtáborozása, megállás azonban nincs: ma 15 órakor az orosz élvonalbeli RFK Ahmat Groznij csapatával mérkőznek meg az atomvárosiak.

Berg Sándor

Forrás: paksifc.hu

Kilencedik napja tartózkodik a törökországi Belekben a Paksi FC élvonalbeli együttese, amely a megannyi edzés mellett már két felkészülési mérkőzésen is túl van. Múlt héten szombaton az azeri Sabah FK-t győzték le 2–0-ra Böde Dánielék, akik kedden a mezőnyfölény és a jobb játék ellenére 2–1-re alulmaradtak a román FC Botosanival szemben.

„Labdabirtoklásban és labdakihozatalban előrébb léptünk, de jobbak voltunk a mélységi játékokban is, egyszóval tetszett amit láttam” – értékelte az előző meccset Osztermájer Gábor vezetőedző.

„Kifejezetten hasznosan teltek a napok. Játszottunk már két mérkőzést, melyeket pozitívnak értékelhetünk, valamint a csapaton belüli hangulat is kiváló. Ha rangsorolni kellene az eddigieket, biztos, hogy az első háromba tenném a mostani edzőtábort – fogalmazott Szabó János, a paksiak 30 éves balhátvédje a klub hivatalos honlapján. – Jó úton haladunk, amit kérnek tőlünk az edzők, azokat úgy gondolom, hogy vissza is tudjuk adni a pályán. Nagyon bizakodó vagyok, de az év második feléről majd akkor beszéljünk, ha odaérünk. Ahogy az egész csapat, úgy saját teljesítményemen is javítani kell, elsősorban a beadásaimon kell pontosítanom, mivel az én posztomon ez kulcsmomentum lehet” – tette hozzá Szabó.

Erre, mármint játéka csiszolására ma a tizenhat csapatos orosz élvonal 12. helyén álló Akhmat Groznij ellen van lehetősége Szabónak. Könnyű dolga nem lesz, hiszen a csecsenföldi főváros csapatának értéke több mint hatszorosa a Paksénak (37,75 millió euró az 5,9 millióval szemben), a kerethez tartó tizennégy játékosának értékét taksálja legalább egymillió euróra a Transfermarkt. A legértékesebb futballistájuk a 25 éves brazil középpályás, Ismael Silva 3,8 millió euróval. Igor Salimov edző csapatában szerepel – több albán, horvát, koszovói és venezuelai válogatott játékos mellett – a 32 éves Denisz Glusakov is, aki ötvenhétszer szerepelt az orosz nemzeti csapatban.

A paksiak szombaton a bolgár bajnok, tavasszal az Európa-ligában is érdekelt, és a Fradival is meccselő Ludogorec ellen zárják a felkészülési mérkőzések sorát, egyben a törökországi edzőtábort.

Helyzetjelentés a sérültekről

Négy játékos sérülés miatt nem léphetett pályára a felkészülés során. Hahn János és Bartha László el sem utazott Belekbe, előbbi őszről megmaradt kisebb sérüléséből már jövő héten visszatérhet, utóbbi sarokműtétét követően még ha külön edzésmunkát is, de már végezhet. Papp Kristóf már Törökországban sérült meg egy edzésen, neki az oldalszalagjai nyúltak meg és véreztek be, ám Hahnhoz hasonlóan felépülhet a január 25-i bajnoki folytatásra. A tavaly januárban térdszalag-szakadást szenvedett Haraszti Zsolt a többiekkel edz Belekben, de még nem játszhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!