teremfoci

2020.02.04. 22:04

A Baja nyerte el a Kalász Kupát

Berg Sándor

Forrás: Shutterstock

Harmincharmadik alkalommal rendezték meg a bátaszéki sportcsarnokban a Kalász Kupát. A 2007. január 1-je után született játékosok számára kiírt utánpótlástornán nyolc csapat két csoportban vívott nagy csatákat a két továbbjutó helyért.

Az A csoportból a címvédő Paksi FC és a Pécsi MFC zárt az első két helyen a vajdasági Szabadka és a Mohács előtt, míg a B jelű kvartettből a Baja ULA és a Bonyhád Völgység LC jutott tovább a Bácsalmás és a házigazda Bátaszék kárára. A bronzmérkőzésen a pécsiek izgalmas és gólokban bővelkedő mérkőzésen verte 5–4-re a bonyhádiakat, a fináléban pedig a bajai fiatalok megérdemelten, de a játék képe alapján nagyobb arányban, 5–1-re győzték le az atomvárosiakat.

A döntő után öt különdíjat is kiosztottak a kupa szervezői. A legjobb szerb játékos Milosavjevics Dusán, a legjobb bátaszéki Péter Olivér lett. A torna kapusának a pécsi Supak Mátét, a legjobb mezőnyjátékosnak a bonyhádi Dörömböző Ferencet választották. A kupa mellé a gólkirályi cím is Bajára került Soós Flórián révén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!