labdarúgás

2020.02.09. 17:36

Élvonalat is megjárt focistákkal erősített a szekszárdi csapat

Kozármislenyben játszotta harmadik felkészülési mérkőzését az NB III.-as Szekszárdi UFC, amelynek kerete NB I.-et megjárt futballistákkal erősödött.

Tolnai Népújság

Fotó: Makovics Kornél

Zachán Péter és Fejős Áron a tavaszi szezonban a Szekszárdi UFC-ben futballozik. A Paksi FC játékosai komoly erősítést jelenthetnek a sárga-feketéknek, s ez már látszott is a szombati, kozármislenyi edzőmérkőzésen is.

A 22 éves Fejős Áron a 2016/2017-es idényben mutatkozott be az NB I.-ben, a PFC színeiben tizenkét mérkőzést játszott. Kölcsönben futballozott az NB II.-es Szegedben, legutóbb pedig az ugyancsak a második vonalban játszó Budaörsben, ahol egy teljes szezon alatt 24 meccset kapott, s ezeken 4 gólt is szerzett.

A szintén 22 éves Zachán Péternek 22 élvonalbeli mérkőzés van a lábában. Ő is a 2016/2017-es idényben debütált a Paksi FC-ben, s 11 alkalommal a kezdőcsapatban kapott lehetőséget. Kölcsönben az NB II.-es Dorogban 8 meccsen lépett pályára, legutóbb az NB III.-as Veszprémben játszott, 13 találkozón egy gól fűződött a nevéhez.

Dienes Pál több poszton is számolhat a két új fiúval, akik Forró Attila és Turi Tamás után a szekszárdiak harmadik és negyedik téli érkezői.

El is kél az erősítés, hiszen jelenleg eléggé foghíjas kerettel dolgozhat a vezetőedző. A megműtött Arena Ármin és Lékó Roland mellett különböző betegségek és sérülések miatt nem számíthat a szakmai stáb Füredi Patrikra, Fejes Péterre, Királyházi Bencére, Vituska Istvánra és Turi Tamásra sem.

Dienes Pál vezetőedző azt mondta, reméli, hogy a maródiak közül többen hamarosan utolérik magukat, így végre majdnem teljes kerettel folytathatják a felkészülést a tavaszi idény március 8-i rajtjára, az FC Dabas elleni hazai összecsapásra.

Egy gól itt, egy ott Kozármislenyben

A kozármislenyi összecsapás volt a szekszárdiak harmadik felkészülési mérkőzése a téli szünetben. Az UFC az első találkozóján 4–1-re kikapott a Paksi FC U19-es gárdájától, majd 4–0-ra legyőzte a megyei I. osztályban szereplő Bátaszék SE-t.

Felkészülési mérkőzés. HR-Rent Kozármisleny–Szekszárdi UFC 1–1 (1–0). Játékvezető: Szommer.

Kozármisleny: Somogyi – Nagy Á., Füredi Sz., Kocsis – Fenyvesi, Kozics, Berdó, Márkvárt P., Turi T. – Gere, Babinszky. Csereként lépett pályára: Siles, Csernik, Tóth M., Kiss K., Rácz Á. Vezetőedző: Pókos Csaba.

Szekszárd: Szűcs K. (Mityók) – Rácz F., Márton, Dudás, Béla D. – Forró, Zachán P. – Kesztyűs M., Budai, Fejős Á. – Körmöci. Vezetőedző: Dienes Pál.

Gól: Kozics, illetve Körmöci.

Borítóképünk archív felvétel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!