kosárlabda

2020.03.26. 09:28

Evans kiemelkedett az ASE együtteséből

Shannon Evans, Lóránt Péter és Nick Faust nyújtotta a legjobb teljesítményt az Atomerőmű SE játékosai közül a csonka 2019/2020-as NB I-es férfibajnokságban.

TN-összeállítás

Fotó: Molnár Gyula

Pár napja vetett véget a magyar kosárbajnokságoknak a hazai szövetség, itt az ideje tehát mérleget vonni. Az Eurobasket internetes szakportál pár napja megválasztotta a férfi és a női NB I legjobbjait, összeállította az év legjobb ötösét, a legjobb hazai ötöst és a legjobb légiósok alkotta ötöst, illetve csapatonként megnevezett egy-egy (vagy kettő) játékost, akik érdemesek voltak a szakma és a közönség figyelmére.

A portál nem tévedett, a különböző statisztikai mutatók szerint a magyar bajnokságban is Shannon Evans, Lóránt Péter és Nick Faust volt a négyszeres magyar bajnok, négyszeres kupagyőztes paksiak húzóembere.

Shannon Evans az összesített teljesítménylistán (VAL- vagy IBM-pontok) a második helyet foglalja el 24,50-es átlagával, csak három tizeddel előzi őt Eric Jordan Carter, a Sopron KC légiósa, aki 24,81-el zárt. Szintén második helyen áll a gólpasszokat tekintve (6,90), illetve ötödik a pontátlag kategóriában a maga meccsenkénti 18,05-ös mutatójával. Evans a legtöbb pontot (29) a Zalaegerszegnek dobta, a legtöbb gólpasszt (12) a PVSK ellen osztotta ki, a legtöbb lepattanót (10) a Körmend ellen csípte meg, a Debrecen ellen pedig 12 kiharcolt faultot ért el.

Lóránt Péter a lepattanózásban hozta a legjobbját, a 8,71-es meccsenkénti átlag a rangsor hatodik helyére volt elég a center számára (az első helyezett Milivoje Bozsovics, az OSE Lionsból 11,32-vel zárt), aki az összesített teljesítménylistán 22,72-es eredményével kilencedik. Lórántnak az OSE Lions ellen volt a legponterősebb (32) meccse, a legtöbb lepattanót (16) a ZTE ellen szerezte, a legtöbb gólpasszt (4) szintén a zalaiak ellen osztotta ki, míg a Kaposvár ellen 6 kiharcolt faultot íratott a statisztikai lapra.

Nick Faust a dobott pontokat (15,52) tekintve a legjobb, ez a huszadik helyre elég számára, az összesített teljesítménylistán pedig a 30. helyet foglalja el a meccsenkénti 18,48-as átlagával. Faust a legtöbb pontot (30) a DEAC ellen dobta, a legtöbb lepattanót (8) a Kecskemét ellen szedte el, míg a legtöbb gólpasszt (6) szintén a KTE ellen osztotta ki.

Érdekesség, hogy a dobás­blokkolásban két ASE-játékos áll a rangsor első két helyén: Raphiael Putney 1,36-os mutatóval vezet, Justin Jackson pedig 1,33-mal második.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!