kosárlabda

2020.03.09. 17:00

India helyett Szolnokon készülnek

Tolnai Népújság

Bár az indiai olimpiai selejtezőt a koronavírus-járvány miatt elhalasztották, a héten Szolnokon edzőtáborozik az Atomerőmű KSC Szekszárd kapitányával, Theodoreán Alexandrával fémjelzett 3x3-as női válogatott.

„Nincs más választásunk, mint az, hogy megcsináljuk ezt az összetartást. Elképzelhető, hogy a selejtezőtornák előtt semmi felkészülési lehetőségünk nem lesz. Mindenképpen megtartjuk így a hétre tervezett válogatott programot, és szeretném maximálisan kihasználni minőségi munkával a rendelkezésre álló öt napot” – nyilatkozta Károlyi Andrea szövetségi kapitány.

A szakvezető elmondta, a teljes szakág a FIBA hivatalos bejelentésére vár azzal kapcsolatban, hogy miként alakul a 3×3-as olimpiai selejtező menete tavasszal. A nemzetközi szövetség egyelőre csak annyit közölt, hogy az április 24. és 26. között sorra kerülő budapesti pótselejtezőig a 20 csapatos első tornát meg kell rendezni.

A nemzetközi szövetség (FIBA) a múlt héten törölte a március 18-22-re kiírt tornát az indiai Bengaluruban. A versenyen a magyar női válogatott is indult volna.

Ezek is érdekelhetik