labdarúgás

2020.03.27. 10:22

Nehezen bírja foci nélkül, nagyon várja a folytatást

Nehezen viseli a bezártságot Tihanyvári László, a megyei élvonalban első helyen álló Majosi SE edzője, aki már nagyon szeretne újfent ott állni a kispad mellett.

Rónai Gábor

2020.03.08 Bonyhád Majos, Bonyhád Majos – Bonyhádal csapott össze a majosi focipályán. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

– Hogy bírja a járvány okozta helyzetet?

– Ne is kérdezze, nagyon el vagyok keseredve – mondta a szakember. – Fociedzőként és vállalkozóként is nehezen viselem. Minden bevételünk oda, a presszókat hatóságilag bezárták, a focibajnokságok pedig állnak. Nem túl biztató a helyzet, nagyon várjuk, hogy vége legyen.

– Mivel telnek a napjai?

– Teszek-veszek a ház körül, mindig van mit csinálni, de hiányzik a futball. Nagyon szeretnék újra edzéseket vezényelni, meccselni, mert ez az életem. Már visszanéztem csapatom összes szezonbeli bajnokiját és a korábbiakból is jó néhányat, ez azért tartja bennem a lelket. A kutyákkal rendszeresem elmegyek sétálni, de ennyi, és nem több.

– A játékosairól mi a hír, ők hogy bírják ezt az időszakot?

– Nekik sem könnyű, ők is várják, hogy folytatódjon a bajnokság. Van egy internetes csoportunk, ahol tartjuk egymással a kapcsolatot, jól vannak, mindenki egészséges, és remélem, hogy ez így is marad, mert ebben a helyzetben ez a legfontosabb.

– Adott nekik valami feladatot a karantén idejére?

– Nem adtam. Annyit kértem tőlük, hogy mindenki próbálja magát karban tartani, hogy jó állapotban legyen, ha megkapjuk az engedélyt a folytatásra. Mit is tudtam volna adni nekik egy ilyen kemény téli alapozást követően? Igazi sportemberek, nekik is fontos, hogy edzésben maradjanak. A napi edzéseket amúgy sem lehet pótolni, a labdabiztosság két hét alatt elillan, a kondíció sem a régi, egyedül a tudás marad meg, mert az nem tud elkopni.

– Mit gondol, mikor folytatódhat a bajnokság?

– Csak a hírekből, az internetről és az újságokból tudok én is tájékozódni. Sok mindent lehet hallani ilyen, meg olyan forgatókönyvekről. Olvastam olyasmit, hogy talán már áprilisban újraindulhatnak a bajnokságok, de ha az én véleményemre kíváncsi, nagyon remélem, hogy legkésőbb májusban újfent labdába rúghatnak a csapatok.

– Mi lesz akkor, ha az MLSZ végül azt mondja, nincs folytatás, és úgy rekesztik be a bajnokságot, mint a kosarasoknál, azaz nem hirdetnek bajnokot, és érmeket sem osztanak?

– Nagyon nem örülnénk neki, sőt kimondom, hogy ez rossz döntés lenne. Első helyen állunk a tabellán, jól sikerült az első két tavaszi rangadónk, jó formában vagyunk, minden adott hozzá, hogy egy sikeres szezont zárhassuk. Nyolc éve vár az egyesület arra, hogy ismét bajnoki címet ünnepelhessen, most kézzel fogható közelségbe került az arany megszerzése. Csalódott lennék, ha nem kapnánk meg az esélyt arra, hogy bizonyíthassunk. Ha mégis az a döntés születik, hogy nincs folytatás, akkor adják oda az érmeket azoknak, akik azt az eddigi teljesítményük alapján kiérdemelték. De tudja mit, ne is beszéljünk erről, nagyon remélem, hogy azt mondják, folytassák, uraim! Szeretjük a futballt, ez az életünk, ennek örülne mindenki.

Ez a helyzet

A megyei I. osztályú bajnokságból két tavaszi forduló meccseit játszották le, az elsőt – benne a Majos és a Bonyhád derbijét – még nézők előtt, a másodikat azonban zárt kapuk mögött. A tabellán a Majosi SE az éllovas 36 ponttal, ugyanennyit gyűjtött a második helyezett, csak kevesebb győzelemmel a riválisa mögé szoruló Bonyhád VLC. A harmadik Dombóvár FC 32 pontos.

A megyei II. osztályban korábban beköszöntött a tavasz, itt már három fordulón túl vannak a csapatok, a negyediket azonban – amelyet a megye egy második tavaszi körével egy időben játszottak volna – elhalasztották júniusra. Az éllovas Bonyhád-Börzsöny SE 47 pontot gyűjtött eddig, a második Mórágyi SE-nek 43, a harmadik Faddi SE-nek 39 pontja van (ugyanennyivel áll Dunakömlőd SE, amely rosszabb gólkülönbséggel maradt le a dobogóról).

A megyei III. osztály Keleti csoportjában az előző hétvégén lett volna a rajt, míg a Keleti csoport csapatai most szombaton és vasárnap vágtak volna neki a szezonnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!