kézilabda

2020.03.31. 07:00

Szekerczés Luca is várja már a szövetség döntését

A bajnokság folytatásának és eltörlésének is van jó, illetve rossz oldala Szekerczés Luca, a női élvonalban szereplő Dunaújvárosi Kohász KA Szekszárdon nevelkedett átlövője szerint.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Több mint két hete, hogy a koronavírus-járvány miatt a honi szövetség (MKSZ) határozatlan időre felfüggesztette sporteseményeit. Az élvonalban közel egy hónapja nem rendeztek találkozót, miután a március 20–22-re kiírt női olimpiai selejtező miatt (amely szintén elmaradt) már a hónap elején megállt az élet.

A hazai mérkőzéseit a szekszárdi csarnokban játszó Dunaújvárosi Kohász KA utoljára március 6-án, Mosonmagyaróváron lépett pályára (s kapott ki 29–23-ra), a kiírás szerint április 10-én az újonc Szombathelyet fogadná átmeneti otthonában – elméletben.

„Kíváncsian várom, hogy mikor dönt a szövetség a bajnokság folytatásáról vagy éppen a törléséről. Nyilván az előkelőbb helyen álló csapatokat ez jobban érinti, azért a jövő évi nemzetközi kupaszereplés miatt nem mindegy a dobogón és annak közelében tanyázók helyzete” – nyilatkozta lapunknak Szekerczés Luca, a dunaújvárosiak játékosa. A házi góllövőlistát 106 találattal vezető átlövő elmondta, sportolóként természetesen azt szeretné, ha nem itt és nem így érne véget a szezon, de ennél fontosabb az egészség.

„Azért szomorú vagyok, mert amit ebbe a szezonba beletettünk együtt a csapattal, az így elveszett, és mindent kezdhetünk, kezdhetnénk újra. A legjobb döntés mégis az lenne talán, ha véget érne az idény, hiszen a szünet feloldása után idő kellene ahhoz, hogy újra formába lendüljünk, miután már lassan egy hónapja nem fogtunk labdát a kezünkben. A végső ítéletet viszont a szövetség hozza meg” – tette hozzá.

Mindenesetre, amíg nem születik döntés, addig Szekerczés Lucánál is marad az egyéni edzés.

„A klubtól minden hétre kapunk edzéstervet, ez főleg futásból, erősítésből és szökdelésből áll. Szerencsére ki lehet menni a szabadba, így könnyebben el tudom végezni a feladatokat” – mondta, hozzátéve, a megmaradt, mostanában elég sok szabadidőt próbálja hasznosan eltölteni: a főzőtudományát bővíti és kreatívkodik amellett, hogy tartja a kapcsolat a Dunaújvárostól távol lévő családtagokkal és barátokkal.

A DKKA tizenkilenc mérkőzés után (7 győzelem, 2 döntetlen, 10 vereség) a nyolcadik az NB I-ben. Az átlövő szerint tavalyhoz képest játékban előrébb léptek, de így sem elégedett a helyezésükkel.

„Idén talán még ennél jobb helyre is pályázhattunk volna, de amikor fontosabb meccsek jöttek, azokon sajnos nem tudtunk bizonyítani. Mellette viszont szereztünk bravúrokat is, amik örök emlékek maradnak” – zárta.

Borítókép: Szekerczés Lucára (19) nem lehet panasz, ő az újvárosiak házi gólkirálya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!