cselgáncs

2020.03.11. 21:34

Szekszárdiak és paksiak is hoztak érmeket Szolnokról

Berg Sándor

Szolnokon rendezték a serdülő korosztályú dzsúdósok országos diákolimpiai döntőjét, amely egyúttal a Bíber Pál Emlékverseny nevet is viselte. Tolna megyét az Atomerőmű SE és a szekszárdi OLC T-Trans-Gemenc JK fiatalja képviselték – eredményesen.

A paksi klub öt indulója ért el helyezést: Ocsák Soma Zénó ezüstérmet szerzett, Metzger Botond és Andorka Kende ötödik, Varga Szabolcs Dominik és Jakab Barna hetedik lett. A Gemenc JK szűkebb kerettel utazott a Tisza-parti városba, de két dobogós helyezés mellett (Hilbert József ezüst-, Sárosdi Ákos bronzérmet szerzett) Sándor Máté révén egy ötödik helyet is megkaparintott.

A megyei Eredmények. Fiúk, 36 kg (14 induló): 7. Varga Szabolcs Dominik (Atomerőmű SE). 45 kg (33 induló): 7. Jakab Barna (ASE). 55 kg (31 induló): 3. Sárosdi Ákos (OLC T-Trans-Gemenc JK)..., 5. Metzger Botond (ASE). 66 kg (21 induló): 5. Andorka Kende (ASE), 5. Sándor Máté (Gemenc JK). 73 kg (10 induló): 2. Hilbert József (Gemenc JK). +81 kg (7 induló): 2. Ocsák Soma Zénó (ASE).

Június végén zárul a selejtező

A nemzetközi szövetség (IJF) a koronavírus-járvány miatt június 30-ig kitolja az olimpiai kvalifikációs sorozat végét, ez azt jelenti, hogy a június 12. és 14. között tartandó Budapest Grand Prix-viadalon is lehet majd pontokat szerezni, sőt az is előfordulhat, hogy a GP Grand Slam-tornának minősül majd, vagyis jóval több világranglistapontot lehet majd szerezni. A magyar szövetség (MJSZ) szerdai döntése értelmében – a nemzetközi és európai szövetséghez csatlakozva – Magyarországon sem lesznek versenyek április végéig, s már a szombatra tervezett junior ob-t sem rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!