kézilabda

2020.05.13. 07:00

Az FGKC csapata egykori játékosait igazolta vissza

Három korábbi játékosával erősítette meg keretét az NB II. Délnyugat-bajnokságában szereplő Szekszárdi Fekete Gólyák KC, igazolva, hogy a következő szezonban a másodosztályba való feljutás legyen a klub célja.

Berg Sándor

2019.09.15 Tolna, Tolna-Pécs Női kézilabda. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Két hónappal azt követően, hogy felfüggesztette, s eggyel, hogy befejezettnek nyilvánította a magyar szövetség valamennyi, így az NB II-es bajnokságot is, a Szekszárdi Fekete Gólyák KC-nél már a következő szezon keretén kezdtek el dolgozni. Ennek már szemmel látható eredménye is van, hiszen Csajkó Eliza, Lengyelfalusy Vivien és Nagy Tünde személyében a jövő csapatának remélhetőleg három fontos láncszemével sikerült egyezségre jutni.

„Korábban valamennyien játszottak már nálunk, így nem lesz nehéz beilleszkedniük a társak közé. Mindenképpen meg szerettük volna erősíteni a keretet, azt gondolom, hogy velük ezt a célt elértük. Amikor felvettük velük a kapcsolatot, gyakorlatilag rögtön igent mondtak, ami nagy öröm volt számunkra” – nyilatkozta Bay Attila ügyvezető elnök.

A 24 éves Csajkó Eliza 2011-ben mutatkozott be az FGKC felnőttcsapatában, a junior együttesben pedig húzóembernek számított, amíg 2016 nyarán az NB II-es Tolna KC-hez nem szerződött. Az irányító és átlövő poszton is bevethető játékos meghatározó tagja lett a csapatnak, az előző idényben gólkirálynő lett, a mostani szezonban 135 találattal a góllövőlista második helyén állt, amikor törölték a bajnokságot.

A hozzá hasonló poszton szereplő 22 éves Lengyelfalusy Vivien szintén ezt az utat járta be, ő 2013 és 2016 között viselte a szekszárdi felnőttcsapat szerelését, s gólérzékenysége Tolnán sem kopott meg.

Nagy Tünde szerződtetésével rutin is érkezett a társasághoz. A 33 esztendős kapus tagja volt a 2009/2010-es bronzérmes UKSE Szekszárdnak, amely a következő szezonban megmérettethette magát az NB I-ben. Ő viszont nem, ugyanis az NB I./B-s Mohácshoz szerződött, majd hét külföldön töltött év után 2018-ban visszatért a Duna-parti együtteshez, melyet még két évig szolgált.

A távozók névsora szerencsére rövidebb: egyelőre csupán a beálló Tóth Barbara neve szerepel a listán.

Borítókép: Lengyelfalusy Vivien három évig játszott korábban a szekszárdiaknál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!