női labdarúgás

2020.05.14. 07:00

Edzésbe álltak az UFC-s lányok

Valamennyi korcsoportban újraindultak az edzések a Szekszárdi UFC női labdarúgó szakosztályánál.

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Benépesült a szekszárdi nagy műfüves pálya. A magunk mögött hagyott szezonban történelmi Magyar Kupa-aranyat szerző Szekszárdi UFC utánpótláskorú játékosai újult erővel, több mint két hónap kényszerszünet után ismét közösen készülnek.

„Kis csoportokban zajlanak a foglalkozások, húszperces időeltolódásokkal érkeznek a lányok. Négy állomás van kialakítva egy foglalkozásra, így egy csoport húsz percet tölt el egy adott állomáson, aztán halad tovább – vázolta a programot Micskó Márk szakosztályvezető, akinek munkáját Mecseki Ágnes, Kágyi István és Volodimir Kolok segíti. – Már nagyon hiányoztak az edzések, jó volt újra látni a lányokat, mindenki nagyon mosolygós volt, ami nagy öröm nekünk, edzőknek. Természetesen ez még nem olyan, mintha minden újra a régi lenne, de örülünk, hogy ismét elkezdhettük az edzéseket.”

A Magyar Labdarúgó-szövetség szinte valamennyi bajnokságát eltörölte (kivétel ez alól a férfi és női NB I, illetve a férfi Magyar Kupa), a 2020/2021-es szezonban mindegyik csapat abba az osztályba nevezhet, amelyikben a mostaniban volt. A futsal NB I-ben sereghajtó Szekszárd így jövőre is az élvonalban szerepelhet.

„Szerencsére a Magyar Kupa-győzelmünket a vírus nem veszélyeztette, így legalább egy csodás sikerrel zárták ezt a szezont lányaink. A bajnokságunkat eltörölték felnőtt és utánpótlás szinten is, így már a következő szezonra készülünk. Reméljük, nyáron minden visszaáll a megszokott kerékvágásba, és rendben el tudjuk kezdeni a szezont valamennyi csapatunkkal” – fogalmazott Micskó Márk.

A szakosztályvezető hozzátette, utánpótlásszinten nem jött jól a bajnokságok törlése: az U17-es futsal csapatot listavezetőként érte a döntés, míg a nagypályás U19-es és a nyújtott pályás U16-os gárda a második, az U14-es együttes pedig a harmadik helyen állt.

„Sajnáltam a lányokat, mert nagyon sokat dolgoztak, megérdemelték volna, hogy a rengeteg befektetett munkájukat díjazzák. Sajnos nem így történt, de tudjuk és én is azt mondom, az egészség a legfontosabb” – zárta.

Borítókép: Micskó Márknak nagyon hiányoztak az edzések, a szakosztályvezető örül neki, hogy újra találkozhatott a játékosaival

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!