asztalitenisz

2020.05.14. 19:54

Nagyváradi külföldi kalandnak vág neki

Légiósnak áll Nagyváradi Mercédesz, a magyar női válogatott Tolnán nevelkedett játékosa, aki ősztől a német Schwabhausennél folytatja.

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

Hallom, hogy elhagyja a budaörsieket?

– Igen, belekóstolok egy kicsit a légiósok életébe – felelte lapunknak a 25 éves Nagyváradi Mercédesz. – Jól éreztem magam Budaörsön, de eljött a környezetváltás ideje. Izgatottan várom már, hogy mehessek.

Hogy találtak önre a németek?

– Párom, Timafalvi Gergő már két éve Németországban játszik, ő segített csapatot keresni. A Schwabhausen stabil középcsapatnak számít a Bundesliga első osztályában, amikor a koronavírus-járvány miatt félbe szakították a szezont, az ötödik helyen állt a tabellán.

Ezek szerint akkor jól megy a német nyelv?

– Hát nem igazán, egy barátnőm segített a csapattal való kommunikációban, a levelek megírásában. Angolból viszont jó vagyok, és kint is angolul fogunk kommunikálni, hiszen egy német ajkú játékosa van csupán a csapatnak, a többiek hozzám hasonlóan külföldiek.

Apropó koronavírus-járvány! Ön hol tölti, töltötte ezeket a napokat?

– Itthon Tolnán, a családommal. Nagyon jó volt együtt lenni velük, hiszen amikor zajlik a versenyszezon, erre nagyon kevés a lehetőségem. Sok energiát kaptam tőlük, feltöltődtem.

Nyugtasson meg, nem csak pihent, és az eget bámulta!

– Dehogy! Bejártam edzeni a sportszékházba, hálás vagyok a nevelőklubomnak, hogy segítettek. Meg közben kondiztam, futottam, és mostanában, amióta nem olyan szigorúak az előírások, már a biciklire is felpattantam. Persze azért pihentem is, sok filmet megnéztem, kártyáztunk, jókat főztünk, grilleztünk, élveztük egymás társaságát.

Milyen emlékekkel távozik Budaörsről?

– Csupa szép emlékkel. Fantasztikus éveket töltöttem a csapatnál, remek játékosokkal játszhattam együtt. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben is tartani fogom a kapcsolatot valamennyiükkel, és szorítok nekik, hogy a következő években is sikeresek legyenek.

Zsinórban háromszor nyerte meg a Top12 bajnokságot

Nagyváradi Mercédesz 1994-ben született. Az asztalitenisszel hétéves korában ismerkedett meg Tolnán, a Fastron AC csapatában kilenc évet húzott le. Tizenhat évesen szerződtette az akkoriban fénykorát élő Postás SE, ahol hat évig játszott, s két magyar bajnoki címet, három ezüstérmet és egy bronzérmet nyert az Extraligában. A budaörsiekkel kétszer ezüst-, egyszer bronzérmes volt a hazai élvonalban. Az ifjúságiak csapat Európa-bajnokságán 2010-ben bronzérmes lett, az ifjúsági Top10 bajnokságon 2012-ben szintén bronzot nyert. A Postással és a Budaörssel is szerepelt a Bajnokok Ligájában, valamint az ETTU Kupában. Egyéniben az elmúlt három évben egyaránt aranyérmes volt a Top12 bajnokságon. A magyar női válogatottal jövőre az olimpián is szerepelhet.

Borítóképünkön Nagyváradi Mercédesz, aki először játszik majd külföldi együttesben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!