atlétika

2020.05.21. 10:05

Vaddisznók keresztezték Szemerei Levente útját

Az előző év legjobb junior férfi atlétájának választott 3000 méteres akadályfutó, Szemerei Levente önkéntes elhatározásból leszimulálta a koronavírus-járvány miatt eltörölt 10 kilométeres országos bajnokságot, és annak ellenére is új egyéni csúcsot teljesített, hogy út közben vaddisznók állták az útját.

Munkatársunktól

Fotó: Beküldött kép

A Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. 20 éves versenyzője, Szemerei Levente tavaly 3000 méteres akadályfutásban sorozatban döntögette egyéni csúcsait, végül a felnőttcsapat Európa-bajnokságon érte el eddigi legjobb, 9:00.27-es idejét.

Szőke Gergő tanítványa a svédországi U20-as kontinensviadalon elért negyedik helyezés, valamint a nem sokkal utána elhódított felnőtt országos bajnoki cím után elhatározta, hogy a téli alapozást és 2020 tavaszát arra áldozza fel, hogy erős legyen a 10 km-es állóképessége.

A koronavírus-járvány miatt azonban nem rendezhették meg az eredetileg május 17-re tervezett ob-t, így a 2019-es év legjobb junior férfi atlétájának választott sportolónak alternatív megoldást kellett találnia.

„Minden áron le akartam futni ezt a versenyt, ezért az edzőmmel megbeszéltük, hogy május 14-én egyfajta felmérő formájában teljesítem a 10 km-es távot. Este hét órakor találkoztunk a Gemenci Hajózsilipnél, célnak pedig a 31 perces időt tűztük ki – az edzőm végig biciklivel ment mellettem. Féltávnál bőven belül volt a részidőm a tervezettnél, amikor a természet közbeszólt... 5,4 km-nél három vaddisznó állta az utunkat, így meg kellett fordulnunk. A hirtelen hátraarcnak meglett a böjtje, de így is 30:46-ot futottam, amivel majdnem fél percet javítottam az egyéni csúcsomon” – számolt be különös kalandjáról Szemerei Levente, aki az előző év sikerei után idén már az U23-as korosztályban méreti meg magát.

És reméli, hogy vaddisznókkal jó darabig nem kell farkasszemet néznie...

Borítókép: Szemerei Levente a versenypályán – a rekortánon nem kell tartania vaddisznóktól

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!