kosárlabda

2020.06.25. 16:36

Evans nem tér vissza Paksra, a franciáknál folytatja

Shannon Evans nem tér vissza az Atomerőmű SE-hez, az amerikai irányító-hátvéd a francia első osztályban szereplő Élan Béarnais csapatához igazolt – tájékoztatott az ASE honlapja.

Tolnai Népújság

Fotó: Molnár Gyula

Shannon Evans húzóembere volt a koronavírus-járvány miatt félbeszakított idényt a harmadik helyen záró Atomerőmű SE-nek. Bár profi pályafutása első évében egy vállsérülés miatt idő előtt kellett elköszönnie a paksiaktól, sikeres műtétjét követően visszatért, és a csonka szezonban remek formát mutatott. Húsz mérkőzésen 18,1 pontot, 3,7 lepattanót és 6,9 gólpasszt átlagolt, ráadásul az év hátvédje címet is bezsebelhette.

„Az Élan Bearnais csapata nagy múlttal rendelkezik, ráadásul az LNB Pro A ligában szerepelnek, mindemellett az egyik legsikeresebb francia csapat, kilencszer sikerült a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állniuk és Európa-szerte sikereket zsebeltek be – mondta Evans a klub honlapján. – Elképesztően izgatott vagyok, hogy újra elindulhat a kosárlabdaélet, szeretném megmutatni, hogy mire vagyok képes egy erősebb ligában” – mondta.

„Rendkívül hálás vagyok az ASE-nak, hogy lehetőséget adtak nekem az egyetem után arra, hogy megmutathassam, mire vagyok képes magasabb szinten. Hiányozni fog a csapat és a stábtagok is” – fogalmazott Evans, hozzátéve, hogy Lóránt Pétertől és Kovács Ákostól nagyon sokat tanult az európai kosárlabdáról, amit pályafutása során kamatoztatni tud majd.

Még nincs légiós

A négyszeres bajnok Atomerőmű SE eddig csupa magyar játékos leigazolását jelentette be, s az eddig is az egyik legerősebb maggal rendelkező paksiak tovább erősödtek azzal, hogy kulcsembereikkel hosszabbítottak. Az új idényben paksi színekben játszik Lóránt Péter, Kovács Ákos, Eilingsfeld János, Kis Raul, Gulyás Milán, Valerio Bodon Vincent, Szalai Milán és Velkey János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!