labdarúgás

2020.06.03. 06:55

Két tolnai szakember néz farkasszemet a döntőben

Ma este játsszák a Puskás Arénában a Magyar Kupa döntőjét, amelyen a Mezőkövesd Zsóry FC és a Budapest Honvéd csap össze.

Rónai Gábor

20200201 Budapest Honvéd-Mezőkövesd Hidegkúti Nándor stadion fotó: Czerkl Gábor (CZ) Bors (BRS) képen: Zivzivadze Budu

Forrás: MW-archívum

Fotó: Czerkl Gábor

Történelmi lesz a Magyar Kupa mai döntője, s nemcsak azért, mert a kövesdiek először játszhatnak a fináléban, hanem azért is mert a két résztvevő csapat kispadján egy-egy Tolna megyéből indult szakember ül majd.

Lugos József videoelemzőként segíti a mezőkövesdiek munkáját, Czinkon Szabolcs pedig Pisont István pályaedzőjeként dolgozik a kispesti együttesnél.

A kövesdi Zivzivadze (fehérben) és a kispesti Kamber ma este is összecsaphat (Fotó: Czerkl Gábor / MW)

Nem is lehet kérdés, a Magyar Kupa két finalistája közül a Honvéd büszkélkedhet veretesebb múlttal. A kispesti klub már hétszer lett aranyérmes (1926, 1964, 1985, 1989, 1996, 2007, 2009), és az előző idényben is eljutott az utolsó meccsig, ám 2–1-es vereséget szenvedett a Mol Vidi FC-től.

Ami a Mezőkövesdet illeti, az eddigi legjobb szereplése a 2016/2017-es idényhez köthető: akkor a Tomiszlav Szivics vezette csapat az elődöntő első találkozóján 2–0-s vereséget szenvedett a Vasas vendégeként, majd a visszavágón (immár Radványi Miklóssal a kispadon) 5–0-ra kapott ki.

A találkozó iránt nagy az érdeklődés, a jegyeket kedden tíz órakor kezdték árulni, de az alsó karéjba szóló tikettek pillanatok alatt elkeltek, s délután már arról adott ki közleményt az MLSZ, hogy megnyitották a Puskás Aréna középső karéját is. Az egészségügyi előírások és a másfél méteres távolság megtartása miatt csak minden negyedik székre adhatnak el belépőt, de így is legalább tízezer drukkerre számítanak.

A kispestiek az elődöntőben az NB I-be frissen visszajutott MTK Budapestet búcsúztatták, két 0–0-s meccs után tizenegyesekkel, míg a Mezőkövesd a hazai pályán elért 1–1-es döntetlent követően Székesfehérváron 2–2-t játszott a Vidivel, s idegenben szerzett több góllal továbbjutott.

A két csapat eddig kétszer meccselt az NB I-ben, mindkétszer az idegenben játszó együttes nyert 2–1-re. Most semleges lesz a helyszín...

Magyar Kupa, döntő

Mezőkövesd Zsóry FC–Budapest Honvéd

Budapest, Puskás Aréna, szerda, 20 óra. Tv: M4 Sport, élő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!