kosárlabda

2020.06.02. 07:00

Környezetváltozásra vágyott már Skorics

Újvidéki otthonában vészelte át a koronavírus alatti időszakot Maja Skorics, az Atomerőmű KSC Szekszárd új igazolása. A szerb bedobó bakancslistáján a bajnoki arany és az Euroliga-szereplés is szerepel.

Munkatársunktól

Miskolc 20200301 Kosárlabda 2020 NBI NB1 Nõk Nõi Diósgyõr Aluinvent DVTK Sopron Basket Fotó Koncz György Nemzeti Sport Maja Skorics Jelena Brooks

Forrás: MW-archívum

Fotó: Koncz György

Három ceglédi és négy miskolci szezon után ősszel már a KSC Szekszárd sikereiért hajt Maja Skorics. A 30 esztendős légiós a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, eljött az idő a váltásra, úgy érezte, szüksége van az új környezetre, új klubjával pedig gyorsan sikerült közös nevezőre jutnia.

„Ismerem az Atomerőműt – amely egyre ambiciózusabb –, a vezetőket, az edzőt és a játékosokat is, tisztában vagyok azzal, hogy mit vállalok – fogalmazott a szerb válogatott bedobó, aki a céljairól is mesélt. – Mindannyiunknak ugyanaz a küldetése, ami tökéletes helyzet. Erős a keretünk, de nem lehet ígérni, hogy bajnokok leszünk – viszont megpróbáljuk. Kell cél, anélkül nem is érdemes sportolni.”

A szerb válogatott még februárban harcolta ki a tokiói olimpiára való kijutást, miután a hazai rendezésű belgrádi selejtezőben az Egyesült Államok mögött, de Nigériát és Mozambikot megelőzve csoportjának második helyén végzett. Az új szekszárdi légiós vágya, hogy ott lehessen a jövő nyárra halasztott ötkarikás játékokon, de klubjával is nagy terve van, mégpedig az Euroliga-szereplés.

„Ez az egyik bakancslistás tétel, amelyet mielőbb szeretnék kipipálni. Fantasztikus lenne, ha akár a selejtezőn keresztül, akár szabadkártyával, de már ebben a sorozatban indulhatnánk és a kontinens legjobbjai ellen játszhatnánk” – mondta.

Ehhez viszont néhány kört még futnia kell a klubnak, a honi szövetség rangsorában ugyanis a Sopron (Euroliga-csoportkör) és a szerb korábbi csapata, a Diósgyőr (El-selejtező) mögött csak harmadik helyen áll a KSC, így jelen állás szerint ősztől ismét az Európa-kupában mérettetheti meg magát.

Skorics mellett Zele Dorina és a honosított Goree Cyesha is Miskolcról érkezik Szekszárdra, ez azonban nem befolyásolta döntését.

„A magyar bajnokságban nem meglepő, ha egy légós klubot vált, de megértem, ha a szurkolóknak furcsa. Mindkettejüket nagyon szeretem, remek emberek és játékosok, örülök, hogy továbbra is egy csapatban kosárlabdázunk. Legendás a szekszárdi együttes összetartása és a csapatot övező hangulat, ezért nem aggódom a beilleszkedés miatt, sokak szerint az első naptól kezdve otthon érzem majd magam” – jegyezte meg.

Djokics Zseljko a két hete tartott sajtótájékoztatón újságírói kérdésre elmondta, hármójuk szerződtetésével nem a DVTK-t akarták meg­gyengíteni, csupán a saját keretét megerősíteni. Honfitársa érkezéséről a Nemzeti Sportnak elmondta, reményeik szerint vezére lesz csapatának.

„Sokat elmond a személyiségéről, hogy Miskolcon légiósként volt csapatkapitány, ez is bizonyítja emberi kvalitásait. Valamennyi poszton képes jól védekezni, a palánknak háttal is tud játszani. Domináns bedobó, olyan, amilyen nem játszott nálunk évek óta” – fogalmazott a KSC vezetőedzője.

Borítókép: Maja Skorics (balról) Euroliga-szereplésre vágyik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!