labdarúgás

2020.06.24. 23:04

Nyert a Paks, de így is az életben maradás lesz a tét szombaton

Újabb fontos mérkőzést nyert meg a kiesés elől menekülő Paksi FC, amely hazai pályán a Diósgyőri VTK-t múlta felül 4–2-re az OTP Bank Liga utolsó előtti fordulójában.

Berg Sándor

Fotó: Molnár Gyula

Nem túl kedvező eredmények születtek a paksiak szempontjából a hétközi, 32. fordulóban. Az Újpest még kedden 2–1-re legyőzte a Zalaegerszeget, a Debrecen a kilencvenedik percben múlta felül a Mezőkövesdet, a Kisvárda pontot szerzett a Puskás Akadémia ellen. Ezek az eredmények azt hozták magukkal, hogy az atomvárosiak tizenegyedik, kiesőhelyről várták a Diósgyőrrel szembeni bajnokit. Ezekkel az eredményekkel az is eldőlt, hogy ha nyer is Osztermájer Gábor együttese, a bennmaradás szombaton, éppen Debrecenben fog eldőlni.

Hogy oda úgy utazhassanak a zöld-fehérek, hogy saját kezükben van a sorsuk, a legutóbbi három mérkőzését elveszítő, ezeken 1–9-es gólkülönbséget produkáló Diósgyőrt le kellett győzniük.

Ennek tudatában kezdték a találkozót Szabó Jánosék, a balhátvéd révén már a negyedik percben megszerezhették volna a vezetést, de húsz méterről eleresztett kapáslövését az idei szezonban először a kezdőbe nevezett Burkán Erik bravúrral védte. Szűk negyedórával később ismét a 23 éves kapusnak volt dolga, kicsiben elvégzett bal oldali szöglet után a sarokrúgást elvégző Szakály Dénes lőtt, Bukrán védett, a kipattanó azonban a hosszú oldalon üresen álló Windecker Józsefet találta meg, ő pedig hét méterről a kapu bal oldalába fejelte a labdát (1–0).

Az előny tudatában visszavett az iramból a Paks, de még így is fölényben játszottak a hazaiak. A színvonal is lejjebb esett a félidő hátralévő részében, csupán a sérüléséből felépült Könyves Norbert két megindulása színesítette a beszürkült mérkőzést.

A második játékrész már paksi góllal kezdődött: Szakály bal oldali szöglete után Szabó megcsúsztatta a labdát, amelyet az öt és felesen belül üresen álló Gévay Zsolt jobbal a kapu bal oldalába továbbított (2–0). Másodikra rögtön jött a harmadik, Balogh Balázs bal oldali beadása után Polgár Kristóf rosszul ért a labdába, amelyet Bukrán nem tudott megszerezni, így a kapust megelőző Hahn János bal belsővel, három méterről a kapu jobb oldalába lőtt (3–0).

Amikor már azt gondolta a Fehérvári úti stadionban lévő közel kétezer jelenlévő, hogy eldőlt a találkozó, Szélpál Norbert ellen megítélt büntetőt Iszlai Bence értékesítette (3–1), a miskolciak pedig kezdtek visszajönni a meccsbe mindaddig, amíg Windecker második, szögletből harmadik, összesen pedig a negyedik hazai gól meg nem született (4–1), a DVTK-nak Molnár Gábor révén csak az újabb szépítésre futotta (4–2).

A paksiak sikere azt jelenti, hogy a Kisvárdát egy, a Debrecent két ponttal megelőzve a kilencedik helyről (az Újpesttel pontegyenlőséggel állnak) várják a szombati záró fordulót. A biztos, saját erőből való bennmaradáshoz akkor pontot kell szerezniük a Nagyerdei Stadionba. Vereség esetén viszont a Diósgyőr–Kisvárda és az Újpest–Kaposvár mérkőzést is fél szemmel figyelniük kell.

OTP Bank Liga, 32. forduló

Paksi FC–Diósgyőri VTK 4–2 (1–0)

Paks, Fehérvári úti stadion, 1891 néző. Vezette: Bogár G. (Albert I., Vígh-Tarsonyi).

Paks: Rácz G. – Osváth, Szélpál, Gévay, Szabó J. – Balogh B., Windecker (Kecskés T., 77.), Szakály D. (Haraszti, 64.) – Hahn (Böde, 81.), Sajbán Máté (Bertus, 77.), Könyves (Kulcsár D., 63.). Vezetőedző: Osztermájer Gábor.

Diósgyőr: Bukrán – Orosz D., Polgár, Szűcs K., Vági – Egerszegi (Adukor, 81.), Iszlai (Cortés, 81.) – Hasani (Molnár G., 61.), Márkvárt, Korbély (Makrai, 72.) – Ivanovszki. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Gólszerzők: Windecker (17., 74.), Gévay (48.), Hahn (56.), illetve Iszlai (60., 11-esből), Molnár G. (90.).

Sárga lap: Haraszti (88.), illetve Hasani (20.), Polgár (45.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!