kosárlabda

2020.06.09. 06:45

Renczes Rebekát sok mindenre megtanította a sport

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Renczes Rebeka példája is jól mutatja, hogy az iskolai és a sportéletet sikeresen össze lehet egyeztetni. A Garay János Gimnázium tizenegyedikes tanulója, ahogy az elmúlt években, úgy a 2018/2019-es tanévben is kitűnő bizonyítványt vihetett haza, emellett a sportban is kimagasló eredményeket ért el. E két kategóriának kellett megfelelnie az Atomerőmű KSC Szekszárd fiatal játékosának ahhoz, hogy a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2019” címben részesülhessen (a pályázat megírásában Heilmann Józsefné iskolaigazgató segédkezett).

„Sok mindenre megtanított a sport, többek között arra, hogyan osszam be jól az időmet, hogy kihozzam magamból a maximumot, és mindig a legjobbamat nyújtsam, ezeket pedig a tanulás során is kamatoztatni tudom” – mondta Renczes Rebeka, aki a Harsányi Mária irányította kadett csapattal az előző szezonban bajnoki aranyérmet szerzett, az U16-os válogatottal pedig ezüstérmet nyert tavaly nyáron a bakui Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF).

A 17 éves Rebeka életében a következő esztendő is komoly kihívást tartogat, mégpedig az érettségit. Az angolból és németből középfokú nyelvvizsgával rendelkező fiatal (angolból a felsőfok is úton van) a Budapesti Corvinus Egyetemen szeretné folytatni tanulmányait, de egyelőre még nem tudja, milyen szakon.

„A matematika és az idegen nyelv a kedvenc tantárgyam, érdekel a gazdálkodás és a menedzselés, úgyhogy ilyen irányba nézelődök” – mondta, hozzátéve, most a legfontosabb számára, hogy a bizonyítványa továbbra is ötösökkel legyen tele, jövőre pedig sikeres érettségi vizsgát tegyen.

Valahogy ez a válasz is olyan „sportosan” hangzik: mindig csak a közvetlenül előtte álló feladatra koncentrál, ahogy azt a sportolók szokták nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!