kosárlabda

2020.06.13. 06:45

Velkey és Szalai aláírt

Rónai Gábor

A 2020/2021-es szezonban is piros-kék mezben játszik Szalai Milán és Velkey János, miután az Atomerőmű SE mindkét játékossal szerződést hosszabbított.

Szalai a koronavírus-járvány miatt idejekorán befejeződött 2019/2020-as szezonban 10, Velkey pedig 14 mérkőzésen lépett pályára.

A klub hivatalos honlapja megjegyzi, hogy utóbbi a nyolcadik fordulóban mutatkozott be a négyszeres magyar bajnok és négyszeres hazai kupagyőztes paksi együttesben, s bár az első mérkőzésén még csak hárompercnyi játékidőt kapott Dzunics Braniszlav vezetőedzőtől, a szezon folytatásában végig stabil teljesítményt nyújtott, remekül szállt be a padról és a vonalon túlról is lehetett rá számítani.

Szalai az első csapat mellett az U20-as együttesben játszott, amelynek egyik vezére volt: 13 mérkőzésen volt kezdő és 14,6 pontot, 5,3 lepattanót és 3 gólpasszt átlagolt.

A paksiak magyar magja már nyolc játékosból áll: Lóránt Péter, Kovács Ákos, Eilingsfeld János, Kis Raul és Valerio-Bodon Vincent is marad az Atomnál, amelyhez két év zalaegerszegi kitérőt követően visszatért Gulyás Milán.

A légiósokkal kapcsolatosan nincs hír, Dzunics Braniszlav még a lapunknak két hónapja adott interjúban mondta azt, hogy az új bajnokságban is örömmel látná csapatában az elmúlt idényt is Pakson töltőket, azaz Shannon Evanst, Nick Faustot, Justin Jacksont, Omar Calhount és Raphiael Putney-t is.

Kérdés, ki jön vissza...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!