labdarúgás

2020.07.11. 07:34

Az UFC foghíjas kerettel várja a mai edzőmeccsét

Két hete, amikor a Szekszárdi UFC elkezdte az edzéseket az NB III-as bajnokság új szezonjára, Kárpáti Zoltán elnök még azt jelentette be, hogy sikerült együtt tartania a keretet. Azóta nagyot fordult a világ.

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

Dienes Pálnak pár nap alatt igencsak megsokasodtak a gondjai. Az UFC vezetőedzője az első tréningen – amelyen lapunk is ott volt – mosolyogva vezényelte a gyakorlatokat játékosainak, s akkor úgy nézett ki, hogy egy erős kerettel vág neki a 2020/2021-es bajnoki szezonnak a megyeszékhely gárdája.

Két hét alatt azonban nagyot fordult a világ, az elmúlt napokban több kulcsember is jelezte a vezetőségnek, hogy nem marad, mert jobb ajánlatot kapott annál, mint amit a szekszárdiak kínáltak (Kárpáti Zoltán elnök az első összejövetelen jelentette be, hogy meg kell kurtítania a járandóságokat).

A két paksi kölcsönjátékos, Zachán Péter és Fejős Áron, a Majosra igazoló Vituska István és a Dabashoz szerződő Dudás Dániel már az első tréninget is kihagyta, most újabb játékosok csatlakoztak a távozókhoz.

Kesztyűs Máté, Forró Attila, Turi Tamás és Fejes Péter sem lesz tagja a keretnek az új szezonban. Kesztyűs Dunaújvárosban folytatja, Forró hazatért Szegedre, Turi a PVSK-hoz igazolt, Fejes Péter pedig sérülései miatt hagy fel a focival.

„A koronavírus-járvány nagyon komoly problémákat okozott a futballban is, leginkább az alacsonyabb osztályú klubok fenntartása vált nehézzé – mondta Kárpáti Zoltán a klub internetes oldalának. – Nehéz helyzetben vagyunk, a forrásaink korlátozottak, így meg kellett kurtítanunk játékosaink juttatását. Ennek ellenére folyamatosan tárgyalásban vagyunk labdarúgókkal, az elkövetkező napokban remélhetőleg konkretizálhatunk több megállapodást. Az utánpótlásunkban nevelkedett, szekszárdi kötődésű játékosokkal tárgyalunk elsősorban. Bízom benne, hogy olyan paksi és szentlőrinci játékosok is hozzánk kerülhetnek, akik nem tudnak odakerülni az NB I-es és NB II-es klub szűk keretébe” – tette hozzá elnök.

A szekszárdiak számára ma, azaz szombaton jön az első erőpróba, az ellen a Majosi SE ellen, amely június közepe óta készül az NB III-as debütálásra, s már öt edzőmeccs van Lizák Péterék lábában.

A szekszárdiak az augusztus másodikai bajnoki rajtig a 11 órakor kezdődő találkozó mellett még négy tesztmeccset vívnak.

A drukkerek a Sport utca felől közelíthetik meg a pályát, a helyszínen büfé üzemel majd. A belépés természetesen ingyenes!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!