cselgáncs

2020.07.28. 13:00

Egy hajóban lapátoltak az atomos dzsúdósok

Tolnai Népújság

Forrás: ASE.hu

Az Atomerőmű SE fiatal cselgáncsozói ezúttal a Dunán folytatták nyári, szabadtéri programjaik sorát. Az eddigi kiváló hangulatú kerékpár- és gyalogtúrákat most egy közös sárkányhajózás követte – számolt be róla a klub hivatalos internetes oldala.

Fotó: ASE.hu

Bedecs Ferenc a kajak-kenu szakosztály képviseletében nemcsak, hogy engedélyt adott e szenzációs vízi eszköz használatára, de a kormányzási feladatokat is bevállalta a hangulatos délelőtt folyamán.

A dzsúdósok a csónakházzal átlósan szemben található gyakorlópályát vették célba, ahol a lassan csordogáló víz jelentősen megkönnyítette az evezés gyakorlását és a csapat­összhang kialakulását. Erre szükség is volt, hiszen eleinte látszódott a csapattagokon, hogy tényleg egyéni sportágból jöttek, ahányan voltak, annyiféle ritmusban eveztek.

Szerencsére ezek csak a kezdeti szárnypróbálgatások voltak. A vízi edzés végére megvalósult a csapategység és szépen siklott a sárkányhajó a vízen. Az egyórás evezés mindamellett, hogy komoly fizikai igénybevétel volt a sportolók számára, jó hangulatban telt, és csapatösszetartó programnak is tökéletes volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!