STRANDLABDARÚGÁS

2020.07.29. 21:06

Hatodik helyen zárt a Tolna a homokon

Berg Sándor

Forrás: Beküldött kép

Izgalmasan alakult a női élvonalbeli bajnokság második, egyben záró fordulója a balatonlellei Nagyfény Strandon. Azzal, hogy a Tolna-Mözs együttese a Fehérvár és a Kelen elleni, mondhatni papírforma-győzelme után az első kört követően egyedüliként is veretlen Metist is felmúlta, átrendeződött a tabella eleje.

A maglódi gárda kipukkant a végére, az utolsó meccs tétje sem volt kevesebb, mint a bajnoki cím. Tudni lehetett, hogy amennyiben pár góllal legyőzi a Lupa Beach Budaörs Futsal a Nyírséget, ők a bajnokok, még ha az utóbbiak nyernek több góllal, akkor megelőzik a Lupát. A remek mérkőzésen a Nyírség nyert, így pedig pontok döntötték el az aranyérem sorsát. A bajnok a keretében többek között a korábban Tolna-Mözsön játszó Varga Adéllel, Urbán Anettel és a Szekszárd FC egykori kapusával, Hargas Annamáriával felálló Keresztes Lovagok lett.

Ami a tolnaiakat illeti, a három megnyert találkozó után az utolsó mérkőzésén vereséget szenvedtek a Debrecentől, így végül az első fordulóhoz képest egy helyet előrébb tudtak lépni, ami debütálásnak nem volt rossz, sőt.

A tolnai csapat. Fotó: Beküldött kép

„Elégedett voltam a látottakkal, helyenként igazi strandfoci elemeket kaptam vissza. Biztos vagyok benne, hogy jövőre az első helyért leszünk harcban, mert játékban és taktikailag már az első szezonban a többi csapat előtt jártunk” – fogalmazott Ács Gábor, a tolnaiak edzője.

A 2. forduló eredményei: Tolna-Mözs-MOL Fehérvár FC 4-1, Tolna-Mözs-Kelen SC 4-1, Tolna-Mözs-Metis NFC 4-2, DEAC-Tolna-Mözs 3-2.

A bajnokság végeredménye: 1. Keresztes Lovagok 18, 2. DEAC 17, 3. Metis NFC 16, 4. Lupa Beach Budaörs Futsal 15, 5. Nyírség NSC 15, 6. Tolna-Mözs 12, 7. Ziccer NLSE 9, 8. Kelen SC 3, 9. Mol Fehérvár FC 0 ponttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!