labdarúgás

2020.07.25. 07:24

Ifjabb Pálfi Gábor profi szerződésért hajt

Véget ért a pihenő ifjabb Pál­fi Gábor számára, aki már vissza is utazott Barcelonába, hogy elkezdje az edzéseket a Marcet Football Academy-nél.

Rónai Gábor

Forrás: Makovics Kornél

Nagy hír volt, amikor kiderült, hogy a szekszárdi kötődésű Pálfi Gábor esélyt kapott arra, hogy a híres barcelonai akadémián csiszolja futballistatudását. Nem sűrűn kerülnek ide magyarok, de még kelet-európaiak is ritkán kapnak lehetőséget. Pálfi Gábor azonban megállta a helyét, olyannyira, hogy amikor a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt a szezon, ő volt az első számú irányító a korosztályos együttesben.

„Gyorsan sikerült beilleszkednem, hamar befogadtak a társak – mondta lapunknak a tizenhatodik születésnapi ünnepségén a Bodri Pincészetben. – Angolul és franciául is beszélek, ez sokat segített. A koronavírus-járvány a lehető legrosszabbkor jött, egyre jobban belejöttem, sok gólpasszt adtam a társaknak, és gólokat is szereztem. Úgy érzem, hogy megtaláltam a helyem az irányító középpályás poszton, élvezem ezt a szerepkört” – tette hozzá.

Pálfi Gábor napjai óráról órára, percről percre be vannak osztva. Reggel háromnegyed nyolckor már edzése van, aztán irány az iskola, hogy a suli végeztével újra jöjjön egy edzés négy órától. És közben még spanyolul is tanul.

Otthon sem tétlenkedéssel tölti az időt, szorgalmasan látogatja az edzőtermet, kéthetente pedig személyi edzője, a nizzai időszakból megismert Sofian Abdival dolgozik – hogy mielőbb elérje céljait.

Amúgy rá sem lehetett ismerni Pálfi Gáborra, akit legutóbb akkor láttunk, amikor eldőlt, hogy Barcelonába költözik. A filigrán fiatalból egy izmos, jó kiállású szinte kész férfi lett, és még csak tizenhat éves. A Gerjenben megrendezett gálameccsen – amelyen Ács Katrinának gyűjtöttek – is megvillantotta tudását pár hete a Tolna megyei csapatban a Dárdai Team ellen.

„Két évre kaptam szerződést az akadémiától, így az idei lesz az utolsó évfolyam számomra – folytatta. – Ebben az idényben mindenképpen eldől a sorsom, nagy dolog lenne, ha maradhatnék, mert jól érzem magam, de igazából a nagy álmom az, hogy tizenhét éves koromra profi szerződést kapjak. Az Olympique Marseille-nél várnak próbajátékra októberben. Már tavasszal is hívtak, de akkor a vírus miatt nem tudtam utazni. Meglátjuk, hogy mit hoz a jövő” – zárta a tehetséges futballista.

Egy biztos, Pálfi Gáborra mostantól mozgalmas napok várnak. A fiatalember édesany­jával már vissza is utazott Barcelonába, ahol visszatér az élete a régi kerékvágásba. Reggel és este edzések, aztán jönnek az edzőmeccsek, szeptemberben pedig kezdődik a szezon, amelynek befejeztével eldől a sorsa...

Borítóképünkön: Pálfi Gábor újult erővel vág neki a barcelonai kaland folytatásának

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!