cselgáncs

2020.07.12. 20:33

Övvizsgával tették fel a pontot az i-re

Tolnai Népújság

Forrás: ASE

Citrom- és narancssárga, zöld, sőt kék öv is gazdára talált az Atomerőmű SE napközis dzsúdótáborának zárónapján – tájékoztatott a klub hivatalos internetes oldala.

Mint írják, az eddigi évek során két verseny vagy edzőtábor közé kellett beilleszteni az övvizsgát, esetleg az alapozó időszak teremtett erre lehetőséget. Most viszont a paksi utánpótláskorú dzsúdósok az ország többi fiataljához hasonlóan jobban tudtak erre a fontos feladatra fókuszálni. Tehették ezt azért is, mert a rutinosabb kollégák mellé friss, nemrégiben még kiváló versenyzőből lett edzők érkeztek Szabó Anna, Windischmann Bence, Csoknyai László és Bor Barna személyében.

Sokat tanultak a résztvevők a táborban (Fotó: ASE)

Mivel volt oktató bőven, lehetőség nyílt kiscsoportos foglalkozásokon belül jobban, részletesebben kidolgozni a vizsgagyakorlatokat és korrigálni a hibákat. Természetesen a felkészülés már sokkal korábban elkezdődött, de a dzsúdótábor két hete óriási jelentőségű volt. A közel nyolcvan fős gyermeklétszám majdnem minden tagja sikeresen szerepelt az övvizsgán, akik pedig csak érdeklődőként, vagy újonc dzsúdósként vettek részt a táborban, ők sem távoztak üres kézzel, hiszen emlékplakettel térhettek haza.

A honlap kiemeli, hogy a Szepesi József 6 danos dzsúdómester, a szekszárdi Gemenc JK vezetőedzője, a Dél-magyarországi Regionális Judo Szövetség képviseletében is megtisztelte az övvizsgát és tanácsokat is adott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!