labdarúgás

2020.07.22. 05:55

Régi ismerősét fogadja mai edzőmeccsén a Paksi FC

Második nyári edzőmeccsén a másodosztályú Dorogi FC-t látja vendégül ma 17 órától a Paksi FC a Fehérvári úti stadionban.

Berg Sándor

2020.07.18. Kaposvári Rákóczi FC - Paks férfi labdarúgó edzőmérkőzés. Fotó: Lang Róbert lr Somogyi Hírlap Képen: Böde Dániel

Forrás: MW

Fotó: Lang Róbert

Egy hete kezdték meg a felkészülést a 2020/2021-es szezonra a paksiak, akik ma már második edzőmeccsüket játsszák. Szombaton az élvonaltól júniusban búcsúzó Kaposvári Rákóczi otthonában Nagy János öngóljával, illetve Bognár István és Sajbán Máté találatával nyertek 3–0-ra.

Az NB I-es csapat kispadján első teljes szezonját megkezdő Osztermájer Gábor a találkozó után úgy fogalmazott, a mezőnymunka miatt hasznos volt a találkozó, amelyen huszonkét játékost tudott kipróbálni, köztük két próbázót is, akik teljesítményével elégedett volt a vezetőedző. Egyikőjük a 2002-es születésű Sipos László, a másikuk a 23 esztendős Csősz Richárd – utóbbi debreceni színekben az előző idényben tizennyolc alkalommal (kilencszer kezdőként, kilencszer csereként) lépett pályára az OTP Bank Ligában, s összesen negyvenhét elsőosztályú találkozón egy gólt szerzett.

A paksiak mai ellenfele is a másodosztályból érkezik, a Dorogi FC ötödik szezonját kezdi majd augusztus első hétvégéjén a Merkantil Bank Ligában, eddig egy nyolcadik hely a legelőkelőbb helye a Komárom-Esztergom megyei gárdának még az első évből, utána sorrendben egy 12. és egy 14. hely következett, a koronavírus-járvány miatt törölt előző szezonban pedig a 13. pozícióban álltak.

A két csapat jó kapcsolatot ápol egymással, az előző idényben Borsos Vilmos szerepelt a dorogiaknál kölcsönben, a 19 éves kapus két bajnoki mellett hét kupatalálkozón védett. Az elmúlt két évben egyaránt találkozott egymással a két csapat: 2018 nyarán a paksiak, tavaly a dorogiak győztek 1–0-ra.

Ami a közeljövőt illeti, a paksiak szombaton két edzőmeccset is játszanak, 10 órakor a Budaörs, 12.30 órától a Pécsi MFC együttesét látják vendégül a Fehérvári úton.

Ami pedig a folytatást illeti: az augusztus 15-i bajnoki rajtig ezen felül még további két találkozón mérhetik le tudásukat – ellenfél még nincs.

Borítókép: Böde Dánielék (13-asban) egy könnyed kaposvári sikerrel kezdtek a hétvégén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!