KÉZILABDA

2020.08.17. 20:42

Érződött a fáradtság az FGKC együttesén

A Kohász fiataljai átrohantak a fáradt szekszárdiakon a dunaújvárosi felkészülési tornán. Borbándi István tanítványai a vecsésiek ellen egy jó második félidővel javították ki a hibákat.

Berg Sándor

Belecsapott a felkészülési mérkőzések kellős közepébe a Szekszárdi Fekete Gólyák KC, amely két nap leforgása alatt három találkozót is lejátszott: a mérleg egy győzelem és két vereség.

Elsőként a szekszárdiakhoz hasonlóan az NB I./B-ben szereplő Orosházával találkozott az FGKC (amely két hete a Kalocsával meccselt volna, de a Bács-megyei gárda az utolsó pillanatokban lemondta azt), s bár egygólos vereséget szenvedett Borbándi István csapata (27–28), a vezetőedző sok pozitív dolgot kapott vissza az edzéseken gyakoroltakból. Mint mondta, a mérkőzés végére fejben elfáradtak játékosai, de első edzőmeccsnek (a vendégeknek ez volt az ötödik) megfelelő volt.

Szombaton dunaújvárosi minitornán szerepeltek Nagy Szilviáék, ahol a házigazda, s velük egy csoportban szereplő Dunaújvárosi Kohász KA U20-as gárdájával (24–29), illetve az NB II.-es Vecséssel (30–23) mérkőztek meg.

– Az újvárosiak ellen kiütköztek a fáradtságból adódó gondok. Az első félidőben rendben volt a védekezés, hiszen csupán tíz gólt kaptunk, s hárommal többet lőttünk. Támadásban mégis sok technikai hibát vétettünk – fogalmazott Borbándi István. – Az ötvennegyedik percben még 22–22-t mutatott az eredményjelző, az utolsó hat percet viszont 7–2-re elveszítettük. Dekoncentráltság jelei mutatkoztak a csapatnál, a játékosok egymásnak tologatták a felelősséget, a fiatal hazai játékosok pedig gyors indításokkal büntették ezt, s végül ez okozta a vereségünket.

A harmadosztályú Vecsés ellen botrányos első félidőt produkált a Fekete Gólyák, védekezésükkel meccsben tartották az alacsonyabb osztályban szereplő ellenfelüket (14–16). Fordulás után a játék képe is megváltozott, ebben a játékrészben mindössze hét gólt engedtek Nagy Szilviáék, ami a győzelem kulcsa lett.

– Ez a mérkőzés megmutatta, hogy a fáradtság mennyire befolyásolhatja a döntésképességünket. Arra viszont jó volt a találkozó, hogy javítson a lányok alap állóképességén – mondta a szekszárdi kispadon múlt héten debütáló tréner.

Kedden Pécsett a PEAC, szerdán pedig Mohácson a szintén NB I./B-s hazai gárda ellen mérkőzik meg az FGKC. Most pénteken pedig azzal a Kalocsával mérkőz­nének meg, amely két hete lemondta a két együttes szekszárdi összecsapását.

A Gólyák következő hazai találkozójára a tervek szerint jövő kedden a Mohács ellen kerül sor, majd másnap a PEAC viszonozza a látogatást.

Tizenegy bajnoki meccset játszik idén a Szekszárdi FGKC

Szeptemberben kezdődik, és decemberben ér véget a bajnokság őszi idénye az FGKC számára. A program, 1. forduló, szeptember 12.: Szekszárd–Gárdony-Pázmánd 16. 2. forduló, szeptember 19.: Csurgói NKK–Szekszárd 18. 3. forduló, szeptember 27.: Szekszárd–Szombathely U20 17. 4. forduló, október 11.: Szekszárd–Szentendre 15. 5. forduló, október 17.: Mohács–Szekszárd 16. 6. forduló, október 25.: Szekszárd–Kozármisleny 16. 7. forduló, november 8.: Dunaújváros U20–Szekszárd 13. 8. forduló, november 14.: Szekszárd–Győr U20 14. 9. forduló, november 20.: NEKA–Szekszárd 18. 10. forduló, november 29.: Szekszárd–Budaörs 18. 11. forduló, december 4.: Rinyamenti KC–Szekszárd 18.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!