kézilabda

2020.08.27. 15:36

Itthon is legyőzte a PEAC-ot az FGKC

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Az idegenben aratott hatgólos diadal után hazai pályán is legyőzte a PEAC együttesét a Szekszárdi Fekete Gólyák KC. Az előző, csonka szezonban még csoportrivális pécsiek ellen a nyáron Dorogról hazacsábított Szabó Janka volt a legeredményesebb kilenc találattal.

Az első félidőben jól működött hátul a szekszárdi gépezet, fegyelmezetten védekezett Borbándi István együttese, s összességében a támadójátékra sem lehetett panasz. Fordulás után mindkét fronton fellazult a hazaiak játéka, amivel magukra húzták ellenfelüket, de a győzelem így sem forgott veszélyben.

Szekszárdi Fekete Gólyák KC–PEAC 32–28 (17–13)

A szekszárdi gólszerzők: Szabó J. 9, Csajkó 4, Kapás 6, Feri D. 3, Lengyelfalusy 3, Nagy Sz. 3, Keringer 2, Kaposvári 1, Gulyás L. 1.

Az FGKC már a hetedik felkészülési mérkőzését játszotta szerdán, ami magas számnak tűnik, ám miután közel egy kezdőre való játékos érkezett a nyáron, kellenek is a meccsek ahhoz, hogy összerázódjon a társaság. A korábbi hat edzőmeccs felemásra sikeredett: az NB I/B-s Orosházától, valamint a Mohácstól oda-vissza is kikapott a Gólyák, ahogy a dunaújvárosi tornán a házigazda DKKA U20-tól is, ellenben az alacsonyabb osztályú Vecsést és a PEAC-ot legyőzte.

Vasárnap Nagyatádon háromcsapatos tornán szerepel az FGKC, ahol a Rinyamenti KC-vel és a Siófok KC U22-es együttesével mérkőzik meg. A jövő szombati Ligakupa-találkozón, Kozármislenyben már tétre fog menni a csata.

Borítóképünkön Keringer Klaudia (a labdával)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!