labdarúgás

2020.08.11. 07:00

Negyvenegy év után éledt újra a felsőnánai futball

Történelmi pillanatoknak lehettek tanúi azok, akik ott voltak szombaton a kétyi sporttelepen, 41 év elteltével újra futballmeccset játszottak Felsőnána labdarúgói. Az újjáalakult egyesület a megyei III. osztályban tér vissza a foci vérkeringésébe. 

Rónai Gábor

Bíró Szabolcs polgármester (jobbról) végezte el a találkozó kezdőrúgását

Fotó: Makovics Kornél

Bíró Szabolcs polgármester eltökélt. A település vezetője szívügyének tekinti, hogy felvirágoztassa Felsőnána sportéletét – ennek első lépése a futballcsapat megalakítása.

„Régóta beszédtéma volt a faluban a sportélet újraindítása – mondta lapunknak az ősszel megválasztott településvezető. – Jakab Árminék kerestek meg az ötlettel, hogy alapítsunk egy sportegyesületet, s én örömmel álltam a kezdeményezés mögé. Úgy voltam vele, ha már Kétyen úgyis megszűnt a labdarúgás, miért ne próbálkozhatnánk mi is? Kezdetben még ódzkodtak a gondolattól a helyiek, de aztán egyre többen álltak a kezdeményezés mögé, most pedig ön is láthatja, hogy itt vagyunk és futballozunk” – fogalmazott Bíró Szabolcs szombaton délután Kétyen, mielőtt elvégezte volna a kezdőrúgást az újjáalakult nánai együttes első összecsapásán.

Az ötletgazda, Jakab Ármin még a tavalyi év decemberében kezdte el toborozni a csapatot, amely mára olyannyira összeállt, hogy a szombati meccsre is akkora létszámmal érkeztek, amit egy-egy megyei élvonalban szereplő gárda is megirigyelne.

„Vegyes az átlagéletkor – mutatott a pályán melegítőkre a csapatkapitány, aki egyúttal a klub elnökhelyettese is. – A legfiatalabb játékosunk tizenöt, a legidősebb ötvenéves. Van egy tizennégy éves tehetségünk is, de neki még várnia kell a bemutatkozásra. A keret nagy része felsőnánaiakból áll, néhány kétyivel kiegészülve. Egyelőre az a célunk, hogy töltsük el hasznosan az időt, érezzük jól magunkat együtt, s hogy hétvégente focizzunk egy jót” – mondta, hozzátéve, hogy a középmezőnybe szeretnének odaérni az augusztus végén rajtoló megyei harmadosztályú bajnokságban.

A negyvenegy év után lejátszott első meccset ugyan 6–2-re elveszítették a nánaiak a második vonalban szereplő őcsényiek ellen, de két gólt azért így is sikerült szerezniük. A történelmi találatot Jakab Ármin lőtte tizenegyesből (ha már annyit tett a megalakulásért, járt neki a dicsőség) még az első félidőben, majd a másodikban Marázi Armand is betalált az őcsényi kapuba.

A lefújás után senki sem volt csalódott a nánaiak közül, de a kétyi nézők is tapssal jutalmazták az új bérlőt.

Mindenki jól járt a nánai klub újjáalakításával: a megyei foci egy üde színfolttal gazdagodott, a kétyiek kaptak egy csapatot az övék helyett, így nem kell máshová menniük szórakozni, a nánai drukkerek pedig mostantól a sajátjaiknak tapsolhatnak.

Sokat böjtöltek érte.

Borítókép: Bíró Szabolcs polgármester (jobbról) végezte el a találkozó kezdőrúgását

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!