labdarúgás

2020.09.15. 15:33

Máté Róbert vezeti a Bonyhád edzéseit

Máté Róbert veszi át ideiglenesen a Bonyhád Völgység LC szakmai munkájának irányítását. A hétvégi Magyar Kupa-meccsre is már a csapat 34 éves középpályása készíti fel a gárdát.

Rónai Gábor

20200911_Bölcske_Bölcske-Bonyhád megye I.o._Molnár Gyula_TN

Fotó: Molnár Gyula

Meglepte a bonyhádi klubvezetést, hogy Köllő Roland a bölcskei vereség után bejelentette lemondását. Ezt mondta lapunknak Keszler Péter, a völgységi klub elnöke. Hozzátette: semmi jele nem volt annak, hogy távozni fog a közkedvelt szakember, annak ellenére sem, hogy már a gerjeni vereség (2–0-s vezetésről kaptak ki 3–2-re a bonyhádiak) után is összeültek egy beszélgetésre.

Aztán minden ment a maga útján, zajlott a munka, a játékosok készültek a javításra – erre pedig jött a bölcskei vereség. A BVLC úgy kapott ki 4–3-ra, hogy a hazaiak már 3–0-ra is vezettek, s ha nincs a kiállítás, aligha lett volna ilyen szoros a találkozó (persze azt tegyük hozzá, hogy a Bonyhád is vezethetett volna akár 3–0-ra is az elején, annyi helyzetük volt).

Talán ez is egy jel volt, mert a tavalyi, vagy a két évvel ezelőtti csapat ezt a meccset simán behúzta volna, de az ideinek valamiért nem megy.

Lehet, hogy egy kicsit megfáradt a kapcsolat a csapat és a szakember között, mert azt ne felejtsük el, hogy Köllő hét szezonon keresztül irányított, márpedig a házasságban is úgy tartják, hogy a hét év egy vízválasztó vonal.

Máté Róbert (balról) Fotó: M. K.

A szombati, monoriak elleni Magyar Kupa-mérkőzésre Máté Róbert, a csapat középpályása készíti fel a gárdát.

Keszler Péter elnök ezzel kapcsolatban azt mondta, lehet, hogy a frissítés, a váltás meghozza a lendületet, s ha így lesz, elképzelhető, hogy Máté hosszabb időre kaphat megbízást. Edzőt még nem kerestek, senkivel sem vették fel a kapcsolatot, egyelőre meg akarják várni a hétvégi meccset. Ahol ugyebár az NB III-as Monor lesz az esélyes, de a csapat játéka, a hozzáállása több kérdésre is választ adhat.

Köllő Rolandnak mindenesetre nincs miért szégyenkeznie, irányításával kétszer volt bajnok a BVLC, nyert egy ezüstöt és három bronzot a megyei bajnokságban, s hat alkalommal a Magyar Kupa országos főtáblájára is kijuttatta csapatát.

A hétvégi fellépésen, Bonyhád-Börzsönyben már csak nézőként lehet jelen. Biztosan furcsa lesz neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!