kosárlabda

2020.09.16. 21:46

Szigorú szabályokkal indulhat a kosárlabdaszezon

Szigorú járványügyi előírásokkal indul el október 3-án a férfi és női NB-élvonal 2020/2021-es idénye.

Tolnai Népújság

A szövetség honlapján közzétett alapelvek szerint a kispadon kizárólag azok a sportolók és szakemberek ülhetnek, akik az első bajnoki mérkőzésük előtt 72 órán belüli negatív PCR-tesztet tudnak felmutatni. A sportolóknak nyilatkozniuk kell arról, hogy az elmúlt 72 órában nem mutattak légúti fertőző betegségre utaló tünetet, és nem érintkeztek fertőzöttel. Hasonló kötelezettségek vonatkoznak a játékvezetőkre és ellenőrökre is.

Ha egy sportszervezet sportolójának vagy szakemberének teszteredménye pozitív, gondoskodni kell az elkülönítéséről. Tünetmentes Covid–19-pozitív teszteredmény esetén a sportolóknak legalább kettő-négy hétig javasolt a fizikai kímélet, a verseny- és szabadidősport mellőzése.

Az MKOSZ közölte, rendkívül fontos, hogy a járványhelyzet alatt a sportlétesítményekben a nézők által használt terület szigorúan elkülönüljön a sportolók által használt területtől A kispadokat, a jegyzőasztalt és a technikai asztalt a nézőtértől átlátszó fallal el kell választani, ennek hiányában a nézőtér érintett részét le kell zárni.

A sportlétesítménybe történő belépéskor a testhőmérsékletet érintésmentes méréssel ellenőrizni kell. A nézők kizárásával sorra kerülő mérkőzéseken legfeljebb 21-21 főnyi sportoló lehet jelen, illetve a segítőkkel és a személyzettel együtt a teremben tartózkodók összlétszáma nem haladhatja meg a száz főt.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége négy készültségi szintet határozott meg a járványhelyzet alakulásának a függvényében. Vörös besorolás esetén a csoportos kosárlabda-tevékenység nem engedélyezett, narancs szinten kizárólag edzés engedélyezett pályánként legfeljebb húsz fővel, sárga fokozatban mérkőzés és edzés is engedélyezett pályánként legfeljebb ötven fővel, míg zöld szinten mérkőzés és edzés engedélyezett a jogszabályi korlátoknak megfelelő nézőszámmal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!