kézilabda

2020.09.12. 18:20

Az első félidei teljesítményre lehet építeni a folytatásban

A Gárdony-Pázmánd elleni háromgólos vereséggel (28-31) tért vissza az NB I/B-s bajnokságba a Szekszárdi Fekete Gólyák KC.

Berg Sándor

Fotó: Fekete Gólyák KC

Több mint fél év után játszott ismét tétmérkőzést hazai pályán a Szekszárd, NB I/B-s bajnokit viszont még annál is régebben. Az újjáalakult gárda egy, harmadosztályban töltött év után léphetett egy szinttel feljebb, titkon bízva abban, hogy a debütáló mérkőzés a szájuk íze szerint alakul majd.

Ha olyan fegyelmezetten fog játszani az FGKC, ahogy a csarnokba lépésnél az egészségügyi előírásokat (testhőmérséklet-mérés, kézfertőtlenítés) betartotta a klub, a rajt előtti célt, vagyis a biztos bennmaradást kiharcolja majd a gárda. Ehhez persze jó játéknak is párosulnia kell majd, ez az első félidőben úgy tűnt, hogy meglesz.

Számolva azzal, hogy a vendégek támadásból védekezésre egyet cserélnek, gyors lerohanásokkal 4–1-re elhúzott az FGKC. Ennek, illetve a két kezdőkapus gyenge teljesítményének köszönhetően a tizenegyedik percben már 9–9-et, hét perccel később már 14–12-t mutatott az eredményjelző. Vendég időkérés után mindkét oldal megfontoltabb játékot nyújtott, Nagy Tünde helyére a kapuba érkező Szalai Szonja is mutatott némi életjelet, neki is köszönhető, hogy egygólos előnnyel mehettek szünetre a hazaiak.

A második játékrész már korántsem alakult úgy, ahogy azt Borbándi István szerette volna. Játékosai nyolc percig nem találtak kapuba, sok ziccert és technikai hibát követtek el, amit a gárdonyiak köszöntek szépen, s kihasználták a hibákat (38. perc: 17–19). A folytatásban egyszer még visszakapaszkodtak Keringer Klaudiáék (20–20), ez azonban tiszavirágéletű volt: háromgólos vereséggel tért vissza az NB I/B-be a Szekszárd.

NB I/B, Nyugat, 1. forduló

Szekszárdi Fekete Gólyák KC–Gárdony-Pázmánd NKK 28–31 (17–16)

Szekszárd, 150 néző. Vezette: Szöllősi D., Szöllősi S.

Szekszárd: Nagy T. – Kapás 6, Nagy Sz. 6 (2), Szabó J. 2, Csajkó 4, KERINGER 6, Balázs K. 1. Csere: SZALAI Sz. (kapus), Lengyelfalusy, Kaposvári 2, Szolnoki 1. Vezetőedző: Borbándi István.

Hétméteresek: 3/2, illetve 3/1.

Kiállítások: 8, illetve 6 perc.

Borbándi István, a szekszárdiak vezetőedzője: – Ha a szélsők csak helyzeteik felét értékesítik, nyertünk volna. Mégis azt mondom, az elmúlt egy hétben, a Kozármisleny elleni Ligakupa-vereség óta rengeteget fejlődött a csapat. Ha ezt a teljesítményjavulást folytatni tudják a lányok, sok olyan eredményt fogunk elérni ebben a szezonban, amit sok csapat nem hinne el.

Borítóképünkön: Kapás Tekla (a labdával) 6 gólt szerzett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!