Kosárlabda

2020.10.21. 11:57

A sportág Mozartjára emlékeznek Szekszárdon

TN

Fotó: MW

Harsányi Mária, az Atomerőmű KSC Szekszárd utánpótlásedzője 1994 óta minden évben tornával állít emléket a korábbi kiválóságnak. A tréner még játékosként 1980-ban egy sibeniki edzőtáborozás során személyesen is látta az akkor 16 esztendős Petrovicsot, aki a helyi csapatban 15 évesen játszotta első élvonalbeli mérkőzését.

A fiatalon, 29 évesen autóbalesetben elhunyt Drazsen a Cibona Zagrebbel 1986-ban Budapesten BEK-et nyert, a válogatottal világbajnok lett, 1992-ben pedig az olimpiai dobogó második fokára repítette Horvátország nemzeti csapatát. Ő volt az első sikeres európai, aki az amerikai profiligában, az NBA-ben is letette névjegyét, a New Yersey és a Portland csapatában.

A szekszárdi sportcsarnokban szombaton 9 órakor kezdődő tornát három edzőmeccs vezeti fel: előbb a KSC Szekszárd és a PVSK U11-U12-es csapata csap össze, 10.45-től a KSC a Bajai NKK U14-es gárdájával találkozik, majd 13 órától a KSC és a PVSK U16-os együttesei meccselnek. A szokásos hárompontosdobó-verseny 14.30-kor kezdődik, aztán 17 órától jön az Atomerőmű KSC Szekszárd és az UNI Győr Mély-Út NB I-es bajnoki rangadója. Este negyed nyolctól az NB I-es amatőr bajnokságban szereplő szekszárdi csapat a BKG DSE-vel találkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!