kosárlabda

2020.10.17. 08:53

Derbihez így illik: tévés meccs lesz a KSC–DVTK

A Tippmix női NB I-es kosárlabda-bajnokság hétvégi fordulójának legnagyobb rangadóját a tolnai megyeszékhelyen játsszák, ahol az Atomerőmű KSC Szekszárd az Euroliga-selejtezőre is készülő Aluinvent DVTK-t látja vendégül. A rangadót az M4 Sport+ élőben közvetíti.

Berg Sándor

20201014 Szekszárd NB I. A 4. forduló Atomerőmű KSC Szekszárd - TFSE-MTK női kosárlabda mérkőzés. Fotó: Makovics Kornél MK Tolnai Népújság Képen: JENKINS CHANISE MONIQUE, Goree Cyesha, JENKINS ALISIA LA'JEWEL CHARLESNEIA

Fotó: Makovics Kornél

Nagy csatán van túl az Atomerőmű KSC, melyet a hétközi fordulóban nehéz feladat elé állította a TFSE-MTK (81–75). A fővárosiak három negyeden át méltó ellenfelei voltak Djokics Zseljko csapatának, de a több kiemelkedő teljesítmény végül a hazaiak oldalára billentette a mérleg nyelvét: Studer Ágnes (14 pont, 7 lepattanó), Krnjics Szárá (13 pont, 9 lepattanó) és Goree Cyesha (14 pont, 7 lepattanó) is közel volt a dupla-duplához.

Örömteli továbbá, hogy visszatért Szekszárdra Erica McCall, aki rögvest 14 ponttal, 4 lepattanóval és 5 kiosztott blokkal indította negyedik szezonját hazánkban.

A találkozó felvezetéseként a klub az alábbi videót tette közzé youtube-csatornáján:

A szekszárdiakra a DVTK személyében újabb erőpróba vár. A nyáron Cziczás Lászlót Földi Attila váltotta a kispadon, de a játékosállományban is komoly változások történtek. Goree mellett Maja Skorics és Zele Dorina is Szekszárdra tette át székhelyét, de Katona Szidónia (MTK) és Szűcs Réka (PEAC) sem maradt Miskolcon, ahogy a két légiós, Ziomara Morrison és Shatori Walker-Kimbrough sem. Visszatért viszont a kongói center, Chanel Mokango, és leigazolták a komoly Euroliga-tapasztalattal rendelkező lett Kristine Vitolát.

Három mérkőzés után leszűrhető, hogy kettejük megszerzésével nagyot húztak a borsodiak. A keresztszalag-szakadásából felépült Mokango 15 pontot és 9,7 lepattanót átlagol eddig a bajnokságban, amitől nem sokkal marad el lett csapattársa sem (12 pont, 9 lepattanó).

Habár e két játékosban – kiegészülve Pusztai Petrával vagy éppen Medgyessy Dórával – komoly potenciál van, az október végén Euroliga-selejtezőt játszó DVTK az ELTE-BEAC-ot (73–68) és a Ceglédet is csak szoros mérkőzésen tudta legyőzni (71–69), a Ludovika-FCSM Csata viszont megtréfálta a miskolciakat saját pályájukon (73–79). Leszögezhető, Miskolcon sem ért még össze teljesen a csapat.

Tippmix női NB I, 5. forduló

Atomerőmű KSC Szekszárd–Aluinvent DVTK

Vasárnap, 18 óra. Szekszárd, városi sportcsarnok. Vezeti: Kapitány G., Minár L., Tóth C.

Elhalasztották a mára kiírt Vasas Akadémia–Sopron Basket NB I-es összecsapást, miután mindkét alakulatnál voltak játékosok, akik esetében felvetődött a koronavírusos megbetegedés gyanúja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!