labdarúgás

2020.10.28. 17:36

Dienes Pál távozik, Vizdár Zsolt ül le az UFC padjára

Elköszönt Dienes Páltól, az NB III-as felnőttcsapat vezetőedzőjétől a Szekszárdi UFC vezetése. Helyét a megye kettes gárdát dirigáló Vizdár Zsolt foglalja el.

Munkatársunktól

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

Tizenöt forduló után a Közép csoport 18. helyén szerénykedik a Szekszárdi UFC az NB III-as bajnokságban. A szekszárdiak már kilenc vereséget szenvedtek – náluk többször csak a sereghajtó Majosi SE (12) és az utolsó előtti helyen álló Szegedi VSE (11) hagyta el vesztesen a pályát. A hétvégén a megyei rivális Paksi FC második számú gárdájától kaptak ki 6–1-re, talán ez verte ki végképp a biztosítékot a döntéshozóknál.

„Dienes Pálnak – aki korábban többször is irányította felnőttcsapatunkat – nem sikerült megtalálni az összhangot a játékosokkal” – írta a szekszárdi klub honlapja.

Hogy így volt-e, azt nem tudjuk megállapítani, de azt igen, hogy valami hiányzott ahhoz, hogy átlendüljön a holtponton az UFC. Voltak jó meccsei a szekszárdi csapatnak (Kozármislenyben jó játékkal győztek 2–0-ra), de voltak gyenge produkciói (saját pályájukon kaptak ki 4–1-re a Hódmezővásárhelytől).

„A koronavírus-járvány miatt befejeződött csonka szezonban 19 mérkőzésen négy győzelem, a 2020/2021-es bajnokságban 15 meccs alatt három győzelem a mérlege. Emellett a Magyar Kupában sem sikerült maradandót alkotni: az országos főtábla első fordulójában 2019-ben a Lipót, idén pedig a megyei I. osztályú Csácsbozsok-Nemesapáti SE búcsúztatta Fejeséket” – írta a klub internetes oldala.

Dienes Pál (Fotó: Mártonfai Dénes / MW-archívum)

Vizdár Zsoltnak nem ismeretlen a szerep, hiszen 2015 augusztusában az egy hónap után távozó olasz Luca Carlo Guerrát váltva három NB III-as bajnokin már irányította a Szekszárdi UFC-t. Őt Nagy Tamás követte a vezetőedzői poszton. A pécsi szakvezetővel sem sikerült kilábalni a mély hullámvölgyből – tizenegy vereséggel kezdte a bajnokságot a megyeszékhely klubja –, az ő munkáját is megköszönte a klubvezetés, végül Dienes Pál tartotta benn az NB III-ban az UFC-t. Az 57 éves tréner az utolsó hét találkozón kisebb csodát vitt véghez.

Vizdár Zsolt vasárnap az Újpest II elleni hazai bajnokin tér vissza a kispadra.

Borítóképünkön Vizdár Zsolt (középen) mutathatja meg az NB III-as csapatnak a gödörből kivezető utat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!