Kosárlabda

2020.11.06. 16:22

A harmadik negyed döntött a bonyhádiak javára

Berg Sándor

Fotó: Máté Réka

Az ilyen ínséges időben már annak is örülni kell, hogy mérkőzést lehet játszani zárt térben. Az Atomerőmű KSE Bonyhád ezt saját bőrén tapasztalta meg, miután háromhetes kényszerszünet után ismét pályára léphetett az NB I/B Zöld csoportjában. Rögtön egy rangadón, hiszen a két győzelemmel kezdő völgységiek a négy győzelemmel és egy vereséggel álló Újpestet fogadták.

Az Atomerőmű SE-től – a klubok együttműködésének köszönhetően – érkező Gulyás Milán és Kalmár Viktor pontjaival 10–0-val kezdett a Bonyhád, de a fővárosiak fordítottak, s nyolc perc eltelte után 18–25-öt mutatott az eredményjelző. A szintén szoros második negyedet követően a harmadik felvonásban állva hagyta ellenfelét Morgen Frigyes csapata, mely 24–0-val „indított”, az Újpest csak az utolsó két percben tudott pontokat szerezni.

Amikor már mindenki elkönyvelte a biztos hazai sikert, a vendégek a záró felvonásban megrázták magukat, fokozatosan dolgozták le hátrányukat egészen két pontig (38. perc: 82–80), a fordítás azonban nem jött össze nekik. A BKSE harmadik bajnokiját is megnyerte, ezzel az Óbuda mellett az egyedüli veretlen csapat az osztályban.

NB I/B, Zöld csoport, a 3. fordulóból.

Atomerőmű KSE Bonyhád–Újpest-MT 86–83 (29–27, 20–21, 26–7, 11–28). Bonyhád, v.: Horváth A., Szalai Zs., dr. Magyar T. BKSE: Gébert 5/3, Verasztó 12/6, Gulyás 23/15, Kalmár V. 7, Dorogi 11. Csere: Baki 10, Tömösváry 10/6, Renkecz 8/3, Somogyfoki Sz., Heimann, Zsók, Sebestyén T.

A bonyhádiak vasárnap 18 órakor a DEAC U23-as csapatát fogadják.

Edzői szemmel

„Az elmúlt huszonnégy órában rengeteg kérdés volt, például, hogy milyen állománnyal tudunk kiállni a meccsre. Örülök, hogy végül ezzel a kerettel sikerült nyernünk, bár az Újpest a negyedik negyedben jól ránk ijesztett, passzok tekintetében sok hibára késztetett minket. Gratulálok a csapatomnak, és természetesen gratulálok a vendégcsapatnak is, mert azt gondolom, hogy egy nagyon jó mérkőzést játszottunk” – értékelt Morgen Frigyes.

Borítóképünk: Gulyás Milán (a labdával) 23 pontjával oroszlánrészt vállalt a Bonyhád újabb sikerében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!