labdarúgás

2020.11.27. 22:03

Hosszabbításban mentett pontot Újpesten a Paks

Ádám Martin volt a Paksi FC megmentője, a támadó 91. percben szerzett góljával mentet pontot az atomvárosi gárda az Újpest FC otthonában az OTP Bank Liga 12. fordulójának pénteki nyitómeccsén.

Berg Sándor

Forrás: MW

Fotó: Földi Imre

Huszonhat nap után lépett ismét pályára az Újpest, melynek keretét a koronavírus tizedelte, s emiatt a legutóbbi két bajnokiját nem is játszotta le. A betegségből többek között az a Simon Krisztián is felépült, aki a szezon nyitófordulójában duplázni tudott Pakson, elrontva azzal a Fehérvári úti stadionavatót.

A különlegességet mégsem ő szolgáltatta, sokkal inkább az ismét belső védőként szereplő Böde Dániel és az elefántcsontparti támadó, Tallo külön párharca. Az első félidőben is volt ilyenre példa (kivétel nélkül a paksi nyerte ezeket), de inkább a mélységi indításokra alapozott mindkét csapat: ha bejön, az pazar gólszerzési lehetőség kecsegtethet, ha nem, akkor bizony bosszantó labdavesztéshez vezethet.

Inkább utóbbit láthattunk a mérkőzés elején, s bár az első negyedóra után megnyugodtak a felek, az első komoly helyzetre a 38. percig kellett várni, ám Antonio Perosevics lövését Hegedüs Lajos védte. Az első negyvenöt perc legnagyobb kérdése így inkább az volt, hogy a magára és a csapata számára igen veszélyesen játszó Lenzsér Bence pályán marad-e. Végül nem kiállítás, hanem Bognár György döntése miatt nem maradhatott.

A védő helyett érkező Bertus Lajos aktívan szállt be a bal oldalra (tehermentesíteni a másik szélen Kulcsár Dávidot), a második játékrész első ígéretes helyzeténél éppen ő adott középre, Sajbán Máté azonban nem tudta átnyomni a labdát Filip Pajovics testén át. Három perccel később Giorgi Beridze emelése már utat talált a kapuba, a grúz negyven méteres ívelése a paksi kapus fölött került a hálóba.

Az utolsó tíz percben Böde is régi pozíciójában találta magát, előbb majdnem gólpasszt adott Ádám Martinnak, majd magát cselezte be a tizenhatoson belülre, de büntetőt nem ért a szólója. Az utolsó percek egyértelműen a Paksé voltak, ami a hosszabbításban pontban is megmutatkozott: Nagy Richárd jobb oldalról tekert középre, Böde fejesét még az újpesti kapus védte, de a kipattanót Ádám bekotorta.

A két csapat legutóbbi hat bajnokijából az ötödik végződött 1–1-re, de így is tizenöt mérkőzés óta nem tudja legyőzni a Paks a lilákat (11 döntetlen, 4 vereség). Az atomvárosiak jövő héten vasárnap a MOL Fehérvárt fogadják.

OTP Bank Liga, 12. forduló

Újpest FC–Paksi FC 1–1 (0–0)

Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött. V.: Csonka B. (Márkus T., Becséri G.)

Újpest: Pajovics – Kastrati, Kutrumpisz, Baosics, Antonov – Onovo, Csongvai – Simon K. (Beridze, 62.), Mitrovics, Perosevics – Tallo (Bacsa, 88.). Vezetőedző: Predrag Rogan

Paks: Hegedüs L. – Lenzsér (Bertus, 39.), Böde, Gévay – Kulcsár D. (Nagy R., 77.), Balogh B., Bognár I. (Haraszti, 77.), Szabó J. – Sajbán Máté, Ádám M., Hahn (Vas, 57.). Vezetőedző: Bognár György

Gól: Beridze (68.), illetve Ádám M. (91.)

Sárga lap: Perosevics (37.), Onovo (49.), Tallo (86.), illetve Lenzsér (19.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!