kézilabda

2020.11.06. 06:00

Zárt kapuk mögött is a győzelemre hajt az FGKC

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Két hét szünet után vasárnap lép ismét pályára a Szekszárdi Fekete Gólyák KC, mely a sereghajtó Dunaújvárosi Kohász KA U20-as csapatához látogat a női NB I/B nyugati csoportjában.

Kellett a pihenő a szekszárdi lányoknak, akik a szeptember közepi szezonrajt óta, vagyis alig másfél hónap alatt kilenc tétmérkőzést játszottak. A Magyar Kupában már az első fordulóban búcsúztak a Gárdony-Pázmánddal szemben, a Ligakupában egy-egy győzelem és vereség a mérleg, míg a bajnokságban öt vereség mellett egyszer ünnepeltek sikert.

Pedig úgy tűnt, hogy az a két októberi győzelem (Mohácson és hazai pályán a Szentendre ellen) lendületet ad Borbándi István csapatának.

„A két említett mérkőzés közül inkább a Szentendre elleni az, amiből építkeznünk kell. Megállító faultok kellenek, a technikai hibák és az eladott labdák számát pedig minimalizálni kell. Keményebb védekezés mellé fegyelmezettebb és türelmesebb játékra van szükség, ezek nem voltak meg a két sikeres mérkőzés után a Mohács és Kozármisleny elleni bajnokin” – árulta el a legutóbbi két vereség okát Nagy Szilvia, a szekszárdiak irányító-átlövője.

A bajnoki szünetben ezek is előtérbe kerültek az edzéseken, de vétek lett volna csak erre kihegyezni a felkészülést.

„Legfőképp a fizikális erőnléten és gyorsaságfejlesztésen volt a hangsúly, a héten pedig már a Dunaújváros csapatából készülünk, és főképp a védekezést gyakorljuk. Nagyon fontos lenne, hogy a védekezésünket felkeményítsük, de nemcsak a mostani hétvégére, hanem hosszú távon is. Sajnos őszi időszak révén, nálunk is vannak, illetve voltak betegek, így nem mindig tudtunk teljes létszámban edzeni. A DKKA egy fiatal és gyors csapat, nézők nélkül fogunk játszani, ami nekünk még új, de nagyon kellenek a pontok, így mindent meg fogunk tenni a győzelemért, gőz­erővel készülünk az őszi szezon második felére.”

Csütörtökön a Dunaújvárosi Kohász KA közleményt tett közzé, melyben arról számolt be, hogy az NB I/A-s alakulatnál nyolcan is elkapták a koronavírust, ezért a teljes csapat tíznapos, hatósági házi karanténba vonult. Ez várhatóan nem befolyásolja a másodosztályban szereplő U20-as csapatot, ezáltal a Szekszárdi Fekete Gólyák KC elleni vasárnapi bajnokit sem.

Borítókép: Nagy Szilvia (9) és a Szekszárd felkészült az DKKA-ból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!