Kosárlabda

2020.11.17. 18:43

Zele Dorina: „Azt az érzést senkinek nem kívánom...”

Tolnai Népújság

20101018 Szekszárd Női NB/I. A csoport kosárlabda mérkőzés Atomerőmű KSC-Szekszárd - Aluinvent DVTK. Fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság Képen: TÓTH FRANKA, Zele Dorina

Fotó: Mártonfai Dénes (archív)

Nem mindennapira sikeredett Zele Dorina amszterdami utazása a magyar női válogatottal. Az Atomerőmű KSC Szekszárd erőcsatára ugyan a csapattal érkezett meg a holland fővárosba, de pályára nem léphetett, sőt haza már nem a többiekkel együtt utazott.

Zele Dorináról az Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt néhány perccel derült ki, hogy elkapta a koronavírust, így nem lehetett ott a csarnokban a végül 68–63-as hazai sikerrel zárult találkozón. A szekszárdi klubhonlapnak elmondta, tüneteket az itthoni karantén alatt produkált, de a tesztek akkor még negatív eredmény hoztak, ahogy a Hollandiában levett első három minta is.

„Mérkőzés napján, a délelőtti edzés előtt közvetlenül a csarnokban vettek mintákat. Amíg nem jöttek meg annak az eredményei, addig mindenki a saját szobájában várta a fejleményeket. Délután, két perccel azelőtt, hogy a csapat elindult a mérkőzésre, Plézer Gábor csapatmenedzser és Székely Norbert kapitány kopogott az ajtómon és közölték, nem tarthatok velük, mert pozitív lett a teszteredményem. Azt az érzést senkinek nem kívánom...” – idézte vissza a pillanatot, amikor kiderült, nem tarthat a többiekkel a csarnokba sem.

Miután pozitív lett a tesztje, a csapattal nem tartózkodhatott egy légtérben, így a szintén fertőzött Cziczás László másodedzővel a mérkőzés másnapján autóval indultak haza. A Diósgyőrtől nyáron érkezett játékos jelenleg otthonában várja, hogy leteljen a karanténja.

A szekszárdi csapattagok eközben elkezdték a felkészülést a PINKK-Pécs elleni december 4-i, hazai bajnoki mérkőzésre.

Borítóképünk: Zele Dorina (elöl) a Diósgyőr elleni bajnokin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!