labdarúgás

2020.11.24. 19:08

Zsinórban félszáz sikernél tartanak a tamási ifjoncok

Rónai Gábor

Fotó: Beküldött kép

Káprázatos teljesítménnyel vezeti a megyei I. osztályú focibajnokságot a Tamási 2009 FC ifjúsági együttese. Illés Dezső gárdája mind a nyolc összecsapását megnyerte az ősszel, ezeken a találkozókon 68 gólt lőtt és mindössze kettőt (!) kapott.

A legnagyobb arányú sikereiket a Tevel és a Kakasd ellen jegyezték: előbbit 16–0-ra, utóbbit 14–0-ra lépték le. A Gerjent 9–0-ra, a Kakasdot a visszavágón 8–0-ra, a Bölcskét 7–0-ra, a Bátaszéket 7–1-re, a Gerjent második nekifutásra 6–1-re győzték le. A legjobban a dombóváriakkal szenvedtek meg, a nagy riválist óriási küzdelemben 1–0-val tudták két vállra fektetni.

A csapatot három gólvágó repíti: Horváth Krisztófer 18, Zsolnai Adrián 13, Pálinkás Kevin 10 gólt szerzett eddig.

Illés Dezső arra a legbüszkébb, hogy csapata a bajnoki és a felkészülési találkozókat is ide számolva zsinórban már 52 (!) győztes mérkőzésnél jár. Legutóbb 2019. július 1-jén fordult elő, hogy nem nyert a Tamási, amely akkor Tevelen játszott 1–1-et. Vereséget pedig 2019. április 27-én voltak kénytelenek elkönyvelni, amikor is Tolnán kaptak ki nagy meccsen 3–2-re.

Fotó: Beküldött kép

„Nagyon büszke vagyok a csapatomra, jár a fiúknak az elismerés – fogalmazott Illés Dezső edző. – Ezzel a teljesítménnyel magasra tettük a lécet, de sokat is dolgoztunk azért, hogy ilyen eredménysort tudjunk felépíteni. Remélem, hogy nem állunk le, és jövőre újult erővel ugyaninnen folytatjuk” – tette hozzá a szakvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!