futsal

2020.12.07. 15:16

A kapufa nem a Tolnával volt, előnyből kapott ki az UFC

Bravúros döntetlent ért el a listavezető Astra ellen a Tolna-Mözs az NB I hétvégi, 8. fordulójában, míg a Szekszárdi UFC kétgólos előnyt leadva alulmaradt a Debrecennel szemben.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Tolna-Mözs–Astra-HFC Üllő 2–2 (2–2)

Tolna, v.: Szabó P. (Pekoli, Petrovics).

Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Vámosi, Nagy N., Ferencz. Csere: Kulcsár P., Horváth H., Sereg, Méhes, Kiss G., Mogyorósi, Csapó, Szöllős, Domján. Edző: Ács Gábor.

Astra: Hargas – Ganczer, Varga A., Urbán, Dorner. Csere: Egri, Czinege, Kota, Csolti, Gimes. Edző: Dombó János.

Gól: Nagy N. (3.), Ferencz (10.), illetve Varga A. (5., büntetőből), Kota (8.).

Deczki Vanda: – Rendkívül motiváltan léptünk pályára. Tudtuk, hogy ha felsőházba szeretnénk jutni, akkor a pontokat el kell kezdenünk gyűjteni. Az egész mérkőzésben mi domináltunk, az edzői utasításokat betartva fegyelmezettek voltunk, azonban a helyzetkihasználásunk még mindig borzalmas. A kapufa éle most nem volt igazságos, de ez megmutatta, hogy még többet kell dolgoznunk.


Szekszárdi UFC–DEAC 2–3 (1–0)

Szekszárd, v.: Kiss G. (Álló, Horváth J.).

Szekszárd: Kerekes – Kágyi R., Nagy-Cseke, Horváth K., Schell. Csere: Csóka, Lipovszky, Dombi. Edző: Kágyi István.

Debrecen: Torma – Tóth N., Krascsenics Cs., Fülöp D., Horváth V. Csere: Tóth R., Fekete G., Pócsik, André, Nagy A., Üveges K., Czégény. Játékos-edző: Üveges Katalin.

Gól: Horváth K. (2.), Nagy-Cseke (22.), illetve Krascsenics Cs. (24.), Nagy A. (30.), Fülöp D. (32.).

Kágyi István: – Jól kezdtünk, a mérkőzés elején egy szabadrúgásból megszereztük a vezetést. A Debrecen nagyobb fokozatra kapcsolt, de csak távoli lövéseik voltak, mi viszont több veszélyes kontrával próbáltunk túljárni a kapus eszén, sikertelenül. Szünet után növelni tudtuk előnyünket, de így sem sikerült legalább egy pontot itthon tartanunk, mert az utolsó tíz percben elfáradtunk, amit a rutinosabb fél ki tudott használni. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb teljesítményt nyújtanak.

Nagy a harc a felsőházba jutásért

NB I, az állás: 1. Astra 17 pont/8 mérkőzés, 2. DEAC 15/8, 3. Budaörs 10/7, 4. TFSE 10/7, 5. Tolna-Mözs 8/7, 6. Szekszárd 1/7.

A Tolna-Mözs vasárnap a Budaörsöt fogadja (17 óra), a Szekszárd pedig a versenykiírás szerint a TFSE-hez utazik. Utóbbi mérkőzés lejátszása még bizonytalan, az viszont biztos, hogy szombaton Magyar Kupa-mérkőzést pótol Kágyi István csapata a másodosztályú ELTE-BEAC otthonában (17 óra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!