futsal

2020.12.11. 10:40

Horváth Katalint visszahúzta a szíve az UFC-hez

Az Astra ellen visszatért a Szekszárdi UFC NB I-es női együttesébe, a DEAC ellen pedig már gólt is szerzett Horváth Katalin, aki hiszi, hogy csapatuk okozhat még meglepetéseket.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Visszahúzta a szíve?

– Így is mondhatjuk – felelte lapunknak a 31 éves Horváth Katalin, aki a visszatérő meccsét megelőzően tavaly április tizenharmadikán, a TFSE elleni bajnokin viselte a szekszárdiak szerelését. – Régóta érlelődött bennem a gondolat, hogy visszatérek. Hiányzott a mozgás, de a sok utazás és a versenysporttal járó kötelezettségek nem annyira.

Akkor mégis mi adott lökést ahhoz, hogy visszatérjen?

– Napi szinten tartottam a kapcsolatot Micskó Márk szakmai igazgatóval és Kágyi Istvánnal, az NB I-es csapat edzőjével, és a hazai meccsek szinte mindegyikén ott voltam. A Tolna-Mözs elleni rangadón fogalmazódott meg bennem végérvényesen, hogy vissza akarok térni, mert segíteni akarom ezt a csapatot. Ott voltam a TFSE elleni meccsen is, szinte extázisban szurkoltam, hogy meglegyen a győzelem, de a négy–négyes eredmény (a szekszárdiaknak ez volt az első pontjuk a szezonban – A szerk.) így is győzelemmel ért fel. Ez a két bajnoki mérkőzés adta meg a lökést az újrakezdéshez.

Gyorsan felvette a ritmust, hiszen a hétvégén már gólt is szerzett!

– Pedig én már annak is örültem volna, ha pár percet kapok, és ezzel tudok segíteni a lányoknak. Edzőként dolgozom, munkahelyem is van, ha heti két, esetleg három edzésen ott tudok lenni, akkor annak már örülök.

Horváth Katalint nem könnyű megfogni, a rutinja kincset ér az UFC-nek Fotó: Makovics Kornél

Nem volt furcsa csupa tini közé visszatérni?

– Egy kicsit tartottam tőle, hiszen ők tizenöt-húsz évesek, más korosztályt képviselnek, mint én, de nem volt semmi gond, gyorsan közös nevezőre jutottunk, és egyből megtaláltuk a közös hangot.

Akkor már csak az kellene, hogy jöjjenek az eredmények!

– Sajnálom, hogy a tabella utolsó helyén állunk, de látom a napi munkát, és biztos vagyok benne, hogy ez az együttes képes lesz meglepetést okozni még a mostani szezonban. És itt nemcsak a bajnokságra gondolok, hanem akár a Magyar Kupára is!

A szezon végére igencsak belejöttek a szekszárdiak

A szekszárdiak számára a bajnokság befejeződött az idei évre, hét mérkőzésen egy döntetlen és hat vereség a csapat mérlege. A rendkívül fiatal átlagéletkorú együttes (Schell Dorina csak szeptemberben volt tizenöt éves, Nagy-Cseke Vivien pedig augusztusban volt tizenhat...) eleinte még szokta az osztály tempóját, az első három körben a Budaörstől (1–5), az Astrától (1–5) és a DEAC-tól (0–4) is simán kikapott, aztán jött a nagy bravúr a TFSE ellen (4–4). A megyei rangadón, a Tolna-Mözs ellen is benne volt a szekszárdiak játékában a pont (4–5), akik az Astra elleni hazain egy fél­időn át remekeltek (2–2 után 2–6), majd pedig 2–0-ról balszerencsével kaptak ki a DEAC együttesétől (2–3).

Borítókép: A DEAC ellen már gólt is szerzett Horváth Katalin (képünkön középen), aki szentül hiszi, hogy csapatuk okoz majd meglepetéseket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!