Női futsal MK

2020.12.21. 13:50

Megnyugtató előnnyel várhatja a visszavágót az UFC

Berg Sándor

Szekszárdi UFC-DEAC női futsal bajnoki mérkőzés Fotós: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Fél lábbal már a négyes döntőben érezheti magát a Szekszárdi UFC, miután – nem lebecsülve alacsonyabb osztályú ellenfelét – a mérkőzést végig kézben tartva biztos előnyt szerzett Csepelen.

„Szerettünk volna már az első mérkőzésen megnyugtató előnyt szerezni, hogy a visszavágón már ne kelljen idegeskednünk. Sajnos több játékosunk sérült, így elég foghíjasan kellett elutaznunk Csepelre. Az ellenfelünk végig védekezett, próbáltak minket gyors kontrákkal meglepni, de ez kevesebb sikerrel ment nekik. Nagyon jól játszottunk, kisebb hibákkal, de úgy érzem, a mérkőzést végig mi irányítottuk. Ez a négygólos előny megnyugtató, de szeretnénk a visszavágón is győzni és úgy jutni a Final Fourba” – értékelt Kágyi István edző.

Női futsal Magyar Kupa, 3. forduló

Csepel UP SE–Szekszárdi UFC 2–6 (2–3)

Csepel, v.: Agócs (Tóth I. T., Tóth Cs.).

Csepel: Káli – Horváth T., Diamant, Kókai, Nagy B. Csere: Forgács, Schuszter, Boda, Pável, Tajti. Edző: Kincses Ernő.

Szekszárd: Kerekes B. – Mausz, Nagy-Cseke, Horváth K., Schell. Csere: Csóka, Lipovszky, Kágyi R., Dombi, Schwarcz. Edző: Kágyi István.

Gól: Pável (6.), Nagy B. (18.), illetve Horváth K. (8., 26., 38., az utolsó 11-esből), Schell (4., 11.), Nagy-Cseke (21.).

A visszavágót január 10-én, 11 órakor rendezik.

Utolsó állva maradt megyei együttes

Tolna megyei klubként már csak a Szekszárdi UFC csapata érdekelt a női futsal Magyar Kupában, miután a Tolna-Mözs és az Atomerőmű SE is búcsúzott az előző körben. Előbbit a másodosztályú Miskolc 3–3-mal ejtette ki (döntetlennél az alacsonyabb osztályú megy tovább), utóbbit pedig az élvonalbeli Astra győzte le 9–2-re.

A szekszárdiak mérkőzése mellett a Debrecen–TFSE „odavágót” rendezték meg, ami 2–1-es vendégsikerrel zárult. A Biatorbágy–Astra meccset január 6-án, a Budaörs–Miskolc párharc első felvonását január 9-én játsszák. Az oda-visszavágós kör győztesei bejutnak a négyes döntőbe, melynek helyszíne egyelőre nem ismert.

Borítóképünkön: Horváth Katalin (a labdával) és csapattársai a fordulás már nem adtak esélyt ellenfelüknek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!