Labdarúgás

2021.01.13. 20:50

Ádám Martinra nem volt ellenszere a Budaörsnek

A Budaörsöt kiütötte, a Nyíregyháza Spartacustól vereséget szenvedett a Paksi FC a szerdai felkészülési mérkőzései során a telki edzőtáborban. Bognár György gárdája összesen tizenegy gólt szerzett a két NB II-es csapat ellen.

Berg Sándor

Paks 20201206 Labdarúgás 2020 NBI NB1 OTP Bank Liga Paks Mol Fehérvár FC Videoton Fotó Meder István Nemzeti Sport Ádám Martin Stopira

Forrás: NS

Fotó: Meder István

Ismerős ellenféllel kezdte felkészülési mérkőzéseinek sorát Telkiben a Paksi FC, hiszen az elmúlt években a jó kapcsolat révén az atomvárosi gárda többször is játszott már edzőmeccset a Budaörssel. Ráadásul a zöld-fehéreket most az a Bognár György dirigálja, aki legutóbb (2017 és 2020 között) a Pest megyeiek mestere volt.

Jó ismeretség ide vagy oda, arra senki sem számított, hogy átgázol a PFC másodosztályú ellenfelén. Az őszi szezon végére formába lendülő Ádám Martin egy félidő alatt négyszer zörgette meg ellenfelük hálóját, a támadó végül hatig, csapata pedig nyolcig meg sem állt.

A második meccsen azonban hiába vezettek Hahn Jánosék már két találattal a Nyíregyháza ellen, a hajrában nyolc perc alatt kaptak három gólt, így a végén Gálhidi György csapata örülhetett.

Felkészülési mérkőzések.

Paksi FC–Budaörs 8–0 (4–0). Telki. Paks: Rácz G. – Osváth, Böde, Szabó J., Forgács D., Papp K., Bognár I., Bertus, Haraszti, Ádám M., Szendrei Á. Cserék: Hegedüs L., Gyurkits, Bognár D., Ribár, Görög. Gól: Ádám M. (12., 13., 22., 34., 60., 85.), Bognár I. (55., 82.).

Paksi FC–Nyíregyháza Spartacus FC 3–4 (2–1). Telki. Paks: Holczer – Kulcsár D., Lorentz, Gévay, Lenzsér, Debreceni Á., Szabó B., Szakály D., Bognár D., Sajbán Máté, Hahn. Cserék: Hegedüs L., Gyurkits, Görög G., Ribár, Szendrei Á. Gól: Szakály D. (27.), Hahn (38., 11-esből), Lenzsér (71.), ill. Hamed (24.), Papp M. (80.), Tangel (85.), Györgyi A. (88.).

A paksiak szombaton a Vasassal meccselnek, ami egyben az utolsó felkészülési mérkőzésük lesz a jövő hét végi bajnoki rajt előtt.

Hahn az ősz válogatottjában

A Nemzeti Sport tudósítói és az MLSZ adatbankjában szereplő InStat-index után a Nemzeti Sport Online olvasói is beszavazták az ősz NB I-es válogatottjába Hahn Jánost. A paksiak támadója, akin kívül csak ferencvárosi és fehérvári kapott helyet, a szavazatok negyvenkilenc százalékát kapta.

A válogatott: Dibusz Dénes (FTC) – Lovrencsics Gergő (FTC), Lasa Dvali (FTC), Stopira (Fehérvár), Marcel Heister (FTC) – Alissa Laidouni (FTC), Ihor Haratin (FTC) – Loic Nego (Fehérvár), Tokmac Nguen (FTC), Myrto Uzuni (FTC) – Hahn János (Paksi FC).

Borítóképünk: Ádám Martin (zöldben) tarthatatlan volt a budaörsiek ellen, hat gólig jutott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!