asztalitenisz

2021.01.21. 08:55

Áprilisban folytatja az Extraligában a Szekszárd AC

Tolnai Népújság

Fotó: Makovics Kornél

A magyar szövetség (MOATSZ) honlapjának tájékoztatása szerint április tizedikén folyatódnak a női Extraliga küzdelmei. A lebonyolítás nem változik, továbbra is egy adott helyszínen, tornarendszerben játsszák le a mérkőzéseket a csapatok.

Ősszel két helyszínen, a budapesti Ormai-csarnokban és Orosházán álltak asztalhoz a csapatok. Az Extraligába egy év kihagyás után visszatérő Szekszárd AC négy győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel tudta le a fordulókat. Aneta Maksuti, Ivana Vejnovics és Harasztovich Fanni kapott ezeken a találkozókon lehetőséget, Maksuti 75 (12 győzelem/4 vereség), Harasztovich 60 (9/6), Vejnovics pedig 50 (8/8) százalékos teljesítménnyel zárt.

A következő kör mérkőzéseit április 9. és 11. között újfent az Ormai László Sportcsarnokban rendezik. Sáth Sándor tanítványai pénteken 15 órától a PET-BAU ASE Orosházával kezdenek, szombaton 10-től a Budapesti Erdért SE, 16-tól pedig a Kecskeméti Spartacus ellen állnak asztalhoz. Vasárnap 10-től az SH-ITB Budaörsi SC ellen zárják az idei nyitó fordulót.

Április 23-án, egynapos tornán a Női AC Nyíregyháza ellen játszanak Harasztovich Fanniék Budapesten, az alapszakasz május 22-én, szintén egynapos tornával, és szintén az Ormai Sportcsarnokban fejeződik be: a SZAC itt a Kanizsa Sörgyár SE-vel (10 óra) és a Kiskunmajsai AC-vel (11 óra) kerül szembe.

A bajnoki tabellán jelenleg a Budaörs áll az első helyen 20 ponttal, az Erdértnek és a Kecskemétnek 18-18, a Szekszárdnak 16 pontja van. A kanizsaiak 13, a nyíregyháziak 10, a kiskunmajsaiak 9, az orosháziak 8 pontosak.

Borítóképen: Aneta Maksuti (balról), Lass Mariann, Harasztovich Fanni, Ivana Vejnovics és Stróbl Dániel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!