Férfi kosárlabda NB I/B

2021.01.11. 16:54

Egerben köszörülte ki a csorbát a Bonyhád

Berg Sándor

Forrás: MKOSZ

Egy félidőnyi jó játékkal sikerült kiköszörülnie a SMAFC elleni hazai vereség okozta csorbát az Atomerőmű KSE Bonyhádnak. A völgységi férficsapat 82–76-ra győzött a sereghajtó Eger otthonában az NB I/B-s bajnokság Zöld csoportja legutóbbi fordulójában.

Kifejezetten jól kezdte a mérkőzést a Bonyhád, s az első negyedben folytatta is ezt a sorozatot. A paksi nevelésű Verasztó Péter egymás utáni két triplájával és Tömösváry Máté kettesével a legnagyobb különbség alakult ki a felek között a félidő előtt (49–29).

A második játékrész nagy hullámvasút volt mindkét fél számára: öt perc alatt öt pontra olvadt a BKSE előnye, hogy a következő minutumban ismét tíz pont legyen a különbség. A hajrában még egyszer erőt vett magán az Eger, de fordítani már nem sikerült a házigazdának.

A bonyhádiak a palánk alatt nagy fölényben voltak, hiszen amíg ők 44, addig a hazaiak „mindössze” 32 lepattanót gyűjtöttek be. A völgységieknél élen járt ebben Somogyfoki Szabolcs, aki 13 gyűrűről lecsorgó labdát kaparintott meg.

„Az első félidő jó játékot hozott, jó energiával játszottunk – értékelte az összecsapást Morgen Frigyes, a bonyhádiak vezetőedzője. – A nagyszünet után a zónavédekezés ellen nem tudtunk olyan gyors ritmusban támadni, nem találtuk annak az ellenszerét, s távolról sem dobtunk túl jól. A legfontosabb most mégis az, hogy győztünk, gratulálok a csapatomnak” – tette hozzá.

NB I/B, Zöld csoport, a 15. fordulóban.

EKE Eger–Atomerőmű KSE Bonyhád 76–82 (11–16, 21–33, 26–20, 18–13).

Eger, Eszterházy Csarnok. Vezette: dr. Szakáll, Domán, Marton.

Bonyhád: Gébert 6, Pajor 10, Baki 7, Tömösváry 13, Dorogi 16/3. Csere: Verasztó 17/6, Somogyfoki Sz. 8, Heimann 5/3, Renkecz, Sebestyén T.

A hat győzelemnél és hét vereségnél járó völgységiek vasárnap a 9/4-es mutatóval álló Újpesthez utaznak.

Borítóképünkön: a sötét mezes bonyhádiak nyerték a lepattanócsatát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!