Női futsal Magyar Kupa

2021.01.09. 17:00

Egy lépésre van a négyes döntőbe jutástól az UFC

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Nagy meglepetésre megnyerte tavaly a Magyar Kupa szombathelyi döntőjét a Szekszárdi UFC. Az előzetesen esélytelennek tartott szekszárdiak a döntőben a bombaerős kerettel rendelkező, válogatott játékosok sokaságát felvonultató Astrát győzték le 4–3-ra.

A Micskó Márk és Kágyi István csapata most megint ott van a négyes döntő küszöbén, s csupán egyetlen meccs választja el attól, hogy „belépjen az ajtón”. A szekszárdiak a negyeddöntős párharc odavágóját nagyon simán, 6–2-re nyerték meg az NB II-es Csepel vendégeként, a játékot nemrég újrakezdő Horváth Katalin három gólt szerzett, Schell Dorina duplázott, Nagy-Cseke Vivien egyszer talált be.

„Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk. Szeretnénk továbbjutni, és a tavalyi évhez hasonlóan ismét játszani a négyes döntőben – mondta Micskó Márk, a szekszárdiak szakmai igazgatója. – Mivel nem teremben edzünk, minden egyes mérkőzést ki kell használnunk arra, hogy tovább fejlődjenek fiatal játékosaink. Szerencsére nagyon jó eredményt értünk el idegenben, de van még egy visszavágó, amit szintén szeretnénk megnyerni. Fiataljainknak minden egyes sikerre szükségük van, hogy tovább építhessék magukat” – tette hozzá.

Micskó Márk kihangsúlyozta: az idény kezdete előtt az is kérdéses volt, hogy elindulnak-e az NB I-es futsalbajnokságban, mert sokan távoztak a klubtól, illetve többen abbahagyták a játékot. Akkor azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy a bajnokságban erősödjenek, szerezzenek minél több tapasztalatot, s elsősorban a kupában próbáljanak meg maradandót alkotni. Ehhez már csak egy lépést kell megtenniük...

Női futsal Magyar Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés.

Szekszárdi UFC–Csepel UP SE.

Szekszárd, városi sportcsarnok, vasárnap, 11 óra. Vezeti: Kiss Gergely (Szappanyos Szabolcs, Horváth József). A találkozó zárt kapus, nézők nem látogathatják.

Borítóképünk: Nagy-Cseke Vivien (balról) az odavágón is eredményes volt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!