Női futsal NB I

2021.01.25. 18:32

Győztes góllal tért vissza a már elbúcsúztatott mez

Hajrában született találat döntötte el a megyei rangadó sorsát a női élvonalbeli futsalbajnokság tavaszi nyitófordulójában. A Tolna-Mözs sikerével őrzi felsőházi helyét, a Szekszárdi FC továbbra is nyeretlen.

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

A kormányrendelet értelmében már három hónapja valamennyi sportágban csak zárt kapus mérkőzéseket lehet rendezni hazánkban, de a mai napig furcsának tűnnek és kicsit lehangolóak a szurkolók nélküli sportesemények. Így volt ez a Szekszárd és a Tolna-Mözs mérkőzésén is, ahol jobb esetben több százan buzdítják csapatukat a megyei rangadón.

A hétvégi meccsen a hazaiak elsősorban tapasztalatszerzésre törekedtek, s gyakorlatilag a Magyar Kupa négyes döntőjére való felkészülésnek tekintették ezt a találkozót is, míg a vendégek céljaik eléréséhez égető szükségük volt a három pontra.

A játék képe is tükrözte a felek terveit, a tolna-mözsiek birtokolták többet a labdát, de nagy gólszerzési lehetőségek nem adódtak előttük, inkább lehetőségeket lehetett felírni a nevük mellé. A Szekszárd csak elvétve jutott át az ellenfél térfelére, s ha ott is tartózkodott, az utolsó passzokba rendre hiba csúszott.

Nagy volt azonban a taktikai csata, a játékosok néha egymás testi épségét sem kímélték, az oldalvonalon túl pedig mind a betegség miatt távol maradó Biczi Gábort helyettesítő Reveland Zoltán, mind Kágyi István együtt élve a játékkal buzdította vagy teremtette le övéit. (Ha valami pozitívumot lehetne említeni a pandémiahelyzetre, akkor ez az lenne, hiszen így bepillantást nyerhetünk a szakvezetők munkájába.)

A második félidőben, ha eljutott a Szekszárdhoz a labda, próbálta lassítani a játékot, mely továbbra is a kontrákban bízott. Ahogy telt az idő, a Tolna úgy szorította egyre jobban kapuja elé ellenfelét, futószalagon szállítva a gólhelyzeteket. A győztes találatra mégis a 38. percig kellett várni, amikor Szalkai Kitti egyéni villanása végén kilőtte a bal alsó sarkot. Külön pikantéria, hogy a tolnaiaknál ötödik szezonját töltő válogatott játékos először húzta magára a korábban visszavonultatott hetes számú mezt (előtte Garay-Simon Boglárka viselte azt) – micsoda visszatérés! A Tolna-Mözs sikerével őrzi felsőházi rájátszást érő negyedik helyét, a Szekszárd – mely továbbra is sereghajtó – pedig újabb „edzőmeccsen” van túl.

Női futsal NB I, 10. forduló.

Szekszárdi FC–Tolna-Mözs 0–1 (0–0).

Szekszárd, v.: Pekoli (Szappanyos, Hartung).

Szekszárd: Kerekes – Mausz, Halászi, Nagy-Cseke, Schell. Csere: Csóka, Lipovszky, Kágyi R., Dombi. Edző: Kágyi István.

Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Vámosi, Nagy N., Ferencz F. Csere: Kulcsár P., Wiesner, Sereg Z., Méhes, Kiss G., Mogyorósi, Csapó, Szöllős, Domján. Edző: Reveland Zoltán.

Gólszerző: Szalkai (38.).

Fegyelmezettség és türelem sikere

Kágyi István, a szekszárdiak edzője: – Ezen a mérkőzésen is a védekezést próbáltuk gyakorolni, blokkolni a távoli lövéseket és a megszerzett labdával villámgyorsan kontrákat kialakítani, nem engedni az ellenfelünket ziccerbe kerülni. Támadásban most valamiért nem voltunk elég aktívak, hiányoltam a gyors kényszerítős labdakihozatalt, de a védekezés részét nagyon jól megoldotta a csapat. Sajnos a végén megint egy egyéni hibából kaptuk a gólt, amire majdnem sikerült válaszolnunk, hiszen ha Kágyi Rebeka higgadtabb, egyenlíthetett volna. Mégsem vagyok csalódott, megyünk tovább a megkezdett úton.

Reveland Zoltán, a tolna-mözsiek edzője: – Fontos győzelmet arattunk egy rendkívül defenzíven játszó Szekszárd ellen. Nagy erőket mozgósítottunk a siker érdekében, fegyelmezettségünknek és főleg türelmünknek köszönhetően távoztunk három ponttal.

Borítóképünk: Szalkai Kitti (a labdával, kékben) győzelmet érő góllal „hozta vissza” a hetes számú mezt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!