Női kosárlabda NB I/B

2021.01.26. 18:06

Nagyszerű főpróbát tartott a KSC Szekszárd

Tolnai Népújság

2021.01.02 Szekszárd A Szekszárdi KSC Szekszárd a Ludovika-FCSM csapott össze hazai pályán. NB I Női kosárlabda. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Korné

Remek főpróbát tartott a Hepp Kupa hétvégi, szekszárdi döntője előtt az Atomerőmű KSC NB I-es amatőr bajnokságban szereplő együttese. Studer Zsuzsa tanítványai az ellen a Csata DSE ellen nyertek, amellyel pénteken az amatőrök kupasorozatának elődöntőjében is összecsapnak.

Nem kezdte jól a mérkőzést a KSC, amely tíz ponttal elveszítette a nyitó negyedet, de aztán szép lassan átvették az irányítást Miklós Melindáék, akik aztán a hátralévő három negyedet megnyerték – a negyedikben pedig nemcsak fordítottak, de magabiztossá is tették a győzelmüket.

– Nem kezdtük jól a mérkőzést, sok indítás kosarat kaptunk, és a felállt támadás elleni védekezésünk sem úgy működött, ahogy kéne – mondta Studer Zsuzsa. – Támadásban sokszor körülményesek voltunk, és rossz döntéseket hoztunk. Viszont a második fél­időre változtattunk, és teljesen más felfogásban játszottunk.

– Nagyon büszke vagyok a lányokra, mert ezt a meccset nem egy vagy két ember nyerte meg, hanem igazi csapatmunka volt. Mindenki aki a pályára lépett, hozzátette a magáét, és a kispad is teljesen együtt élt a játékkal. Gratulálok a csapatnak! – szólt elismerően az edző.

Amatőr Női NB I, Piros csoport, a 14. fordulóban.

Atomerőmű KSC Szekszárd II–Csata Diáksport Egyesület 78–68 (19–29, 16–12, 15–12, 28–15).

Szekszárd: Renczes 7/3, VINCZE 16/9, MIKLÓS M. 24/6, Istókovics 5, Németh 4/3. Csere: HOLCZ 17, Andi 5/3, Haag.

A szekszárdiak 6 győzelemmel és 7 vereséggel a 10. helyen állnak a tabellán. Az éllovas BKG Príma Akadémia mind a tizennégy összecsapását megnyerte.

A Hepp Kupáról

Az amatőr kosárlabdázás országos sorozatának végjátékába a házigazda KSC Szekszárd mellett a Csata DSE, az MTK-TFSE és a BKG Príma Akadémia jutott be. Pénteken 15 órától utóbbi kettő, 18 órától pedig előbbi két csapat mérkőzik a fináléért. A bronzmeccset szombaton 15, a döntőt szombaton 18 órakor játsszák. A torna zárt kapus, nézők nem lehetnek ott a lelátókon. A döntő fő támogatója a helyi sportok első számú patrónusa, a Tarr Kft.

Borítóképünkön: Miklós Melinda az NB I-es csapatban is sok szerepet kap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!