futás

2021.01.08. 19:11

Szekszárdon versenyeznek ismét a legjobb mezeifutók

Második fordulóját rendezik szombaton a Mezei Futó Liga 2020/2021-es idényének, melynek ezúttal is a tolnai megyeszékhely ad otthont.

Berg Sándor

20201214 Szekszárd Szekszárd adott otthont a Mezei Futó Liga 2020/2021-es szezon U20-as nyitófordulója. Fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

A mezőny ezúttal is igen népes és erős lesz, hiszen a három korosztály (U16, U18, U20) hat versenyszámában százhetvenhat atléta áll rajthoz a nevezési lista szerint. Tolna megyét ezúttal is két klub képviseli: a Szekszárdi Sportközpont tizenhét, a Dombóvári Vasutas SE (DOVASE) tizenhárom versenyzőt nevezett a megmérettetésekre.

A házigazdánál ott lesz az a Felkl Dominik, aki az első fordulóban (ami az U14-es korosztályú futó első ligafutama is volt egyben) második helyen ért célba. Ott lesz a király kategória, azaz a felnőttek között a rajtnál Szemerei Levente, aki decemberben nagy csatát vívott a többszörös magyar bajnok Szögi Istvánnal. Akkor a veszprémi atléta került ki győztesen és állhatott fel a dobogó legfelső fokára, most itt a visszavágás lehetősége az összetett címvédő számára.

A DOVASE is kitett magáért a nyitókörben, a szép eredményeket Szalay Zóra (U16) aranyérme koronázta meg. A címvédő dombóvári reménység jó ritmusban, könnyedén és magabiztosan futott, maga mögé utasítva a mezőnyt. Az akkori legnagyobb vetélytársa, a fővárosi Baier Zsófia most is komoly ellenfélnek bizonyulhat.

A második forduló versenyeit a háromezer métert teljesítő U16-os leány korosztály (2006–2009-es születésűek) versenye nyitja 12 órakor, majd a fiúk (4000 m) futama következik. Az U18-asok (4000, illetve 6000 m) 13 órakor indulnak. Az U20-as korosztály és az abszolút női mezőny számára 14, a férfiaknak 14.40 órakor dördül el a rajtpisztoly.

A hatályos kormányrendelet értelmében szurkolók továbbra sem tekinthetik meg a versenyeket.

Borítókép: Szemerei Levente (38) az első fordulóban ezüstöt nyert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!